Türkiye Cumhuriyeti’nin Adalet Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’nin de katıldığı “Türk Hukuk Sisteminde Aile, Çocuk, Kadın Çalıştayı programı”nda, hukuk tarihine geçecek sözler sarf etti. Aile içi şiddette ve kadın-erkek ilişkisinde devletin ‘rolünü’ sorgulayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Aile içi şiddette ve kadınla erkek arasındaki uyuşmazlıklarda devletin polisiyle, askeriyle, hakimiyle, psikoloğuyla, sosyal çalışmacısıyla, uzmanıyla kadınla erkeğin arasına bu kadar girmesi ne kadar doğru? Acaba kadınla erkeğin yuvasını kurtarmasına, şiddetin son bulmasına, aile birlikteliğinin daha iyi hale gelmesine mi katkı sağlıyor, yoksa kadın ve erkeği bir araya gelemez hale mi getiriyor? Bunun üzerinde ciddi olarak tartışmamız lazım” diye konuştu.

 

FOTO:DHA- Araştırmalara göre Türkiye’de her üç kadından birisi şiddete maruz kalıyor, 2016′nın ilk 3 ayında ise 94 kadın cinayete kurban gitti.

KAÇI ŞİDDETE SON VERDİ?

Kadın örgütlerinin eleştirilerinin üzerinde durulması gerektiğini de belirten Bakan Bozdağ “Evden uzaklaştırma cezası verdiğimiz kadın veya erkeğin kaçı daha sonra bir araya geldi, yuvasını bir arada tuttu? Kaçı şiddete son verdi? Bunların kaçı cinayetle sonuçlandı? Kaçı daha ağır suçlar işlenmekle sonuçlandı? Bizim bu uygulamanın sonuçlarını mutlaka görmemiz lazım” yorumunda bulundu.

ATTIĞIMIZ ADIMLAR SONUÇLAR ORTAYA KOYUYOR MU?

Kadını ve aileyi ‘koruma’yla ilgili hükümetin iyi niyetli olduğunu belirten Bozdağ, “Attığımız adımlar niyetimize uygun sonuçlar ortaya koyuyor mu, koymuyor mu? Bence bunu bütün tartışmalardan, eleştirilerden, baskılardan ari şekilde tartışmamız, masaya yatırmamız gerek” diye konuştu.
Sözcü