Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Said Özdemir ölüm etti.

Hafta başlangıcında batar ve böbrek hastalığı haysiyetiyle hastaneye kaldırılan 89 yaşındaki Özdemir, sabaha erinç yaşamını kaybetti.

Said Özdemir'in cenazesi, erte gün ortası namazına müteakip Ankara'da Hacı Bayram Camisi'nde kılınacak cenaze namazının arkası sıra Cebeci Asri Mezarlığında defnedilecek. Özdemir'in benzeri Rahime Özdemir de 16 Şubat'ta ölüm etmişti.

AK Parti Isparta Milletvekili ve Said Özdemir'in yeğeni Sait Yüce, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, dayısının 1927'de Siirt'in Tillo ilçesinde doğduğunu belirtti.

Özdemir'in, Bediüzzaman'ın Risale-i Nur eserlerini Ankara'da 1956 senesinde Latin harfleriyle geçmiş defa neşrettiğini özetleyen Yüce, bu çalışmalarından çevre ayrı ayrı senelerde 8 defa hapse mahkum edildiğini anlatım etti.

Yüce, Bediüzzaman'ın eserlerinde de belirttiği 12 varisi ortada toprak meydan Özdemir'in cenazesine, Nursi'nin canlı gayrı talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram ve Mehmet Fırıncı'nın da katılacağını söyledi.

Sait Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hastaneye kaldırıldığı pazartesi gününden itibaren Özdemir'in esenlik vaziyeti için bilgelik aldığını kaydetti.

Kaynak: AA