Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hanımefendilerin gebelik devrinde çikolata tüketimindeki faydalarına değgin açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Çoksüer, çikolatanın yaşamda elzem birlikte kayıt biçimine geldiğini fakat daima zararları olabildiği yönündeki fikirlerin hata bulunduğunu vurgulayarak, “Ancak sonuç zamanlarda meydana getirilen çalışmalarda bitter çikolata tüketen gebe hanımlarda bebeğin gelişimi elan iyi bulunduğu anlamında ortaya çıkmıştır. Biz biliyoruz ki bitter çikolatanın içinde teobromin dediğimiz birlikte konu vardır. Bu konu başta damarları gevşetiyor. İnsanları rahatlatıyor. Damar şiddetini önleyerek gebelik sırasında gebelik tansiyonu dediğimiz hallerden koruyor. Bununla ilgilendiren Yale Üniversitesi’nde 2 bin 290 pestil üstünde meydana getirilen çalışmada bitter çikolatanın içindeki teobromin maddesi yardımıyla gebelik zehirleme riskinin elan az bulunduğu ve bebeğin gelişiminde elan iyi bulunduğu anlamında ortaya çıkmıştır” dedi.

Bitter çikolatanın içinde endorfin ve serotonin bulunduğuna özen çekici Doç. Dr. Çoksüer, “Bunlar büyüklük hormonu içeren ve şahısların devlet ile his halini zait yönde etkileyen durumlardır. Tabi içindeki endorfin ve serotonin yardımıyla şahısların his halini zait namına ekiliyor.

Annenin elan bahtiyar olması ve buna değgin namına bebeğin elan esenlik olması anlamında icraat olmuştur. Buradaki çalışmalarda gine Helsinki Üniversitesi’nde meydana getirilen çalışmada endorfin maddesi ihtiva ettiği için ve bunun yardımıyla bebeğin gelişimi anlamında icraat mevcuttur. Diğer birlikte müfit tarafı ise flavanoid dediğimiz konu içermemektedir bitter çikolata. Güçlü birlikte antioksidan maddede bulunur. Antioksidan, dokuncalı bulunan maddelerin dışarıya atmaya sebep oluyor. Böylelikle dokuncalı maddeleri attığı için vücudumuz müfit ve sistemi elan iyi sağlıyor” diyerek konuştu.

“BİLİMSEL ÇALIŞMALARDA ORTAYA ÇIKMIŞTIR FAYDALARI”

Flavanoidin antioksidanlar etene kanalıyla bebeğe geçtiğini tabir fail Doç. Dr. Çoksüer, şunları söyledi:

“Bebeğin gelişimi üstünde de müspet birlikte tesiri olmaktadır. Aynı sürede kalsiyum ve bebeğin mızrap gelişimini sağlayabilmektedir. Tabi bu yararları gebelik sırasında çocuk üstünde zait tesiri olması bizim için önemlidir. Onun için hanımefendilerin çikolata tüketiminde bitter çikolatayı aşkın epey kaçınan halde abartıya kaçmadan haftada 3-4 el olacak halde tüketebilirler. Bunları tüketirken aşırıya kaçmayacak halde ve hekim kontrolü eşliğinde bu tüketimi değiştirebilirler. Sonuç itibarıyla hamilelerde bitter çikolata ilmî icraat kararı ortaya çıkmıştır.” 

Kaynak: HABER7.COM