ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan , Şem-dinli’de PKK ’lılarla kucaklaşma görüntülerinin ardından dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelen BDP ’li milletvekillerine ilişkin en net açıklamasını dün yaptı. Erdoğan, 9 milletvekilinin dokunulmazlık dosyalarının Meclis gündemine gelmesi halinde tutumlarının ‘dokunulmazlıkların kaldırılması’ yönünde olacağını söyledi. 
Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan İspanya ’ya hareketinden önce soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, “Daha önce doktor darp eden, polise yumruk atan BDP Milletvekili Özdal Üçer’in bu kez de Van ’da bir PKK’lının cenazesinde, polise direnip ‘halkı ayaklanmaya çağırdığı” yönünde haberler çıktığını anımsatması üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı: “Parlamento’ya bu tür, özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde bu fezlekeleri aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Çünkü, milletvekili sorumluluğu sıradan caddede giden bir insanın durumuna benzemez. Hareketlerine dikkat etmeli. Kendisine terör örgütünün uzantısı sıfatı vererek bu şekilde bir yaklaşım tarzı içerisine girenler noktasında Parlamento’da çok daha farklı bir uygulamanın olması gerektiğini inanıyorum.” 

‘Bu zevata dokunacağız’ 
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın da polis şefiyle tartıştığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, parti olarak BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde oy kullanacaklarını daha kesin şekilde ifade etti: “Bunların hepsi zaten Meclis’e geliyor, önümüze gelecek. Meclis’te değerlendirmesini yapacağız; dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz, ondan sonrası artık yargıya aittir.” 
Başbakan Tayyip Erdoğan, gelecek hafta başında İstanbul ’a ‘Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’ toplantısı için gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin ile de Suriye konusunu ele alacaklarını ifade etti. 

Başsavcılık fezleke hazırladı 
18 Ağustos’ta Şemdinli’de yol kesen PKK’lılarla BDP’lilerin kucaklaşması basına yansımıştı. VanCumhuriyet Başsavcılığı da, milletvekilleri Gültan Kışanak, Ertuğrul Kürkçü , Sebahat Tuncel , Aysel Tuğluk, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksu ve Hüsamettin Zenderlioğlu hakında fezleke hazırlamıştı. 
Radikal