BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik, merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesi'ndeki bahçesinin önünde T.Ö. adlı bir kişinin saldırısı sonucu yaralandı. Çelik'i ziyaret etmek üzere Elazığ'a gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP İl Başkanı Turan Çelik'e yönelik saldırıyı değerlendirdi.

BDP İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Turan Çelik'e saldırıyı gerçekleştiren kişinin bir çok yerden güç aldığını ileri sürdü. Aksoy, "Bu saldırıyı gerçekleştiren kişi, şöyle veya böyle, bu yıldırma girişimlerinden demek ki haberi var. Biraz bundan güç almış, bir güç de sanırım Başbakan'dan alıyor. Başbakan'ın bir sözü vardı, 'Külahları değişiriz' yani 90 lara döneriz. Bundan da güç alıyor. Saldırıyı yapan kişi daha önce de il başkanımızla dalaşmalara girmişti" dedi.

TÜRKİYE'DE ÇATIŞMALI ORTAM VAR

Bir gazetecinin, "Bingöl’de şehit olan polislerle ilgili ne diyeceksiniz? Olayı kınayacak mısınız?" sorusu üzerine Aksyoy, "Bu olayla çok alakalı olmamasına rağmen şunu söyleyelim. Türkiye’de biz istesek de, isteyemesek de bir çatışmalı ortam var. Önemli olan bu çatışmalı ortamın ortadan kaldırılabilinmesi için adım atabilmek ve buna hakim olabilmektir. Bizim dışımızdadır bu tür olayların olacağı biliniyor. Bu tür olayların ortadan kaldırılması için sebebi ortadan kaldırıcı tutum ve davranışlara ve duruşlara girmeyenleri aslında kınamak lazım. Bu anlamda, bizim bu konuda söyleyecek çok şeyimiz yok" dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ise soruyu ciddiye aldığını ifade etti. Ayna, şunları söyledi:

"Ben bu soruyu ciddiye aldığım için cevap vermek istedim. Çok ciddi bir soru ve de çok önemli bir soru. 1993 yılından bu güne savaşan taraflardan PKK, 7 kez tek taraflı ateşkes yaptı. 93 yılından bu güne demokrasi çevreleri, savaşın bitmesi için her türlü çabayı gösterdi. En son süregelen tek taraflı ateşkes döneminde, hepimizin ümitleri yeşerdi, ciddi anlamda görüşmeler vardı, barış görüşme ile olur. Savaş görüşme ile biter. Bitiyor dedik, askerin annesi de, gerillanın annesi de söyledi 'bitiyor' dedi. Bu son dönemdeki görüşmeler esnasında askeri operasyonlar sürdükçe Başbakan'a hep şunu söyledik; Yapmayın, sakın yapmayın. Askeri operasyon yapmayın durdurun, Kürtler'in haklarını tanıyın' diye. Kürtler'in haklarını kabul etmeyip, kalktı savaşın boyutlandırdı. Gerilla da ölüyor, asker de ölüyor. Bu Başbakan Erdoğan’ın inadının sonucudur."

VALİ EROL; SALDIRI ARAÇ PARKI MESELESİ

BDP İl Başkanı Turan Çelik'e yönelik saldırı ile ilgili Elazığ Valisi Muammer Erol tarafından yazılı açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında şu bilgilere yer verildi.

"16 Eylül 2012 günü saat 10.00 sıralarında Elazığ merkez Yurtbaşı Beldesi'nde BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik ve komşusu T.Ö. isimli şahıs arasında araç park etme meselesi nedeniyle çıkan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda, T.Ö. isimli şahsın elindeki çay bardağı ile Turan Çelik’in kafasına vurması sonucunda, BDP İl Başkanı Turan Çelik, kafasından yaralanarak Özel Damla Hastanesi'ne kaldırılmış ve tedavisine başlanılmıştır. Meydana gelen kavga ve darp olayıyla ilgili T.Ö isimli şahıs yakalanarak Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözetim altına alınmış olup, olayla ilgi adli tahkikat başlatılmıştır. Söz konusu olayla ilgili olarak bazı basın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta ve tamamen asılsız olup, olayın park etme meselesi nedeniyle meydana geldiği kamuoyuna saygı ile duyurulur