Kürt meselesinin giderek içinden çıkılmaz bir hal aldığı, İran’daki operasyonlarda 5 Türk askeri ile Şırnak’ta aralarında bir yüzbaşının da olduğu askerlerin çatışmalarda öldüğü bir sırada TRT ve Anadolu Ajansı tarafından doğru olmayan haberler verilerek, bir nevi asıl tartışılması gereken gündem çarpıtılıyor.

Nitekim Karayılan haberlerine ilişkin BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş benzer ifadeler kullanarak, ‘’İran ve TRT işbirliği içinde hareket edip, neden böyle bir yalan habere ihtiyaç duyuyor ve bu yalan haberi neden iki gündür Türkiye'ye pazarlıyorlar doğrusu bunu tartışmak gerekir’’ diyor.

‘’Bu psikolojik savaşın bir yöntemi ise doğru bir iş yapılmıyor’’ diyen Demirtaş, Karayılan'ın İran yada Türkiye tarafından yakalanması Kürt sorununun çözümüne hiçbir şekilde katkı sunmayacağını belirtiyor.

Demirtaş, ‘’Büyük bir sevinç haberi gibi sürekli verilip, yalan yanlış haberlerin kamuoyuna pompalanmasını ben doğru bulmuyorum’’ diyerek olmamış bir olay, yalan bir haber üzerine de sonrası için yorum yapmanın doğru olmadığına dikkat çekiyor.

BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak ise Karayılan haberlerinin hükümetin bilgisi dahilinde servis edildiğini belirtti. ‘’Gerçekliği doğrulanmamış bir haber üzerine yorum yapmak yanlış olur, sağlıklı olmaz’’ diyen Kışanak, Türkiye'de psikolojik savaş yaratmak için bu tarz haberlerin sürekli çıkartıldığını belirtiyor. Bunun bir taktik olduğunu vurgulayan Kışanak, ‘’Bu psikolojik savaş muhtemelen hükümet tarafından yürütülüyor. Çünkü devletin resmi kuruluşları TRT ve Anadolu Ajansı üzerinden bu haber yayıldı. Hükümetin bilgisi dahilindedir’’ diye konuştu.

ANF NEWS AGENCY