ANKARA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin yapılacak halk oylamasında, hangi yönde yaklaşım sergileyecekleri konusunda henüz bir karar almadıklarını belirterek, "Kararımızı ne zaman açıklayacağımıza da biz kendi kurullarımızla karar veririz." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk askeri ve polisinin ülke güvenliğini sağlama noktasında büyük bir mücadele verdiğini belirten Destici, Amerika başta olmak üzere, Rusya ve uluslararası güçlerin Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve PKK unsurlarına desteğinin kabul edilebilir bir şey olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki PKK ve PYD varlığına müsaade etmemesi gerektiğini anlatan Destici, söz konusu bölgenin, terör unsurlarının eline geçmesini engellemenin Suriyelilerin ülkelerinde idame edilmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

Destici, idam cezasının geri getirilmesinin terörle mücadele açısından önemine değinerek, "Şimdi meydanlar 'idam' deyince Sayın Başbakan da idam cezasının geri getirilebileceği konusunda birtakım mesajlar veriyor. Halkın meydanlardaki isteğine olumlu mesajlar veriyorlar ama iş anayasal değişikliğe gelince, uygulamaya gelince orada sus pus oluyorlar." diye konuştu.

Halk oylaması sürecinde toplumun kamplaştırılmaya çalışıldığını öne süren Desteci, "BBP olarak referandumla ilgili henüz bir karar almış değiliz. Dışarıdan gelen dayatmalarla da karar verecek değiliz. Biz daha karar açıklamadan bizi bir yerlere koymaya çalışan bir güruh var, bu düpedüz ahlaksızlıktır. Kararımızı ne zaman açıklayacağımıza da biz kendi kurullarımızla karar veririz. " ifadesini kullandı.

Muhabir: Enes Duran

Kaynak: AA