ANKARA

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin inanmış ve adanmış gerçek dava adamlarının elinde yarına ışık tutacak bir meşale misali, Türklük bilincinin tarihi bir abidesi olarak tarihe mal olmuştur." ifadelerini kullandı.

Destici, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 3 Mayıs ruhunun, milliyetçilerin yüreklerinde bütün heyecanı ve samimiyetiyle yaşanmasını diledi.

3 Mayıs'ın, Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikası olduğunu belirten Destici, Türkçülük ve Türk milliyetçiliğinin hiçbir dönemde ırkçı ve kavmiyetçi anlayışa sahip olmadığını ifade etti.

Destici, 10 asırdan fazla bir süre İslam'ın sancaktarlığını yapmış bir milletin ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğunu vurgulayarak, "Türk milliyetçisiyim, Türk İslam ülkücüsüyüm. Türk, bir ırkın, bir etnik kökenin adı değil, ağırlıklı olarak Orta Asya, Anadolu, Balkanlar ve Ortadoğu'da yaşayan, İslam ile şereflendirilmiş, zulme ve haksızlığa başkaldıran büyük bir milletin adıdır." değerlendirmesini yaptı.

Destici, mesajında şunları kaydetti:

"3 Mayıs 1944, milli bilinç ve benliğimizde yeşererek, binlerce yılın kültürüne duyulan sevgiyi ve o kültürün sahibi Türk milletini yüceltmeyi gaye edinen Türkçülerin, bu eşsiz azmine vurulmak istenen bir darbenin defedilmesine ve yüreklerimizde her daim var olan korlaşmış Türklük aşkının yeniden alevlenmesine zemin olan bir başkaldırışıdır. 3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin inanmış ve adanmış gerçek dava adamlarının elinde yarına ışık tutacak bir meşale misali, Türklük bilincinin tarihi bir abidesi olarak tarihe mal olmuştur. 3 Mayıs ruhunun milliyetçi yüreklerde bütün heyecanı ve samimiyetiyle yaşanması dileğiyle Türkçülük Bayramımız kutlu olsun."

Muhabir: Sefa Şahin

Kaynak: AA