İstanbul - BBC'nin önceki yıl hayatını kaybeden sunucusu Jimmy Savile hakkında 200'den fazla cinsel taciz şikayetini ortaya koyan polis raporunun ardından, 200'den fazla kişiye cinsel tacizde bulunduğu belgelerle kanıtlandı.

İngiliz BBC televizyonunun yetmişli yıllardaki en ünlü sunucularından Jimmy Savile hakkındaki taciz iddiaları doğrulandı.

2011'de 84 yaşında hayata veda eden Savile, ölümünün ardından taciz iddialarıyla gündeme geldi.

Önceki yıl 84 yaşında hayatını kaybeden sunucuyla ilgili dün açıklanan polis raporunda, Savile'in 1955-2009 yıllarında 214 kişiye cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Raporla ayrıca, 34 kişinin Savile'i tecavüzle suçladığı kaydedilmişti.

Ülkedeki Sağlık Bakanlığı ve polis, Savile hayattayken yeterli önlemleri almamakla ve Savile'i yargılamamakla eleştiriliyor. BBC ise sunucuyla ilgili iddiaları örtbas etmekle suçlanıyor.

BBC'de yayımlanan "Top Of the Pops" programının uzun yıllar sunuculuğunu yapan Savile, birçok yardım kuruluşu için de çalışıyordu. 30 sayfalık polis raporunda, Savile'in 13 hastanede ve BBC binalarında taciz ve tecavüz suçu işlediği belirtiliyor.

Sunucu hakkındaki suçlamaların ortaya atılmasının ardından BBC, kendi binalarında gerçekleşen suçlar için mağdurlardan özür dilemişti.

cumhuriyet