ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi sınırları içinde kalan Kazdağları'nın eteklerinde yetişen elma için yapılan coğrafi işaret tescil başvurusunun onaylandığı bildirildi.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012 yılında başlatılan "Bayramiç Elması Coğrafi İşaret Tescili" çalışmasında mutlu sona ulaşıldığını söyledi.

Pehlivan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Kaynaş ve ekibinin hazırladığı bilimsel raporla çıktıkları yolda başarılı olduklarını belirtti.

Raporların birçok kez değiştiğine işaret eden Pehlivan, "Zaman zaman bu tescil olmaz' dediğimizde bile hocamız yeni raporlar yazarak, bilimsel tezlerine ilave bilgiler ekleyerek, her olumsuzluğu raporlarıyla olumlu yöne çekmiştir. Açıkçası hayal peşinde koşmadık. Gerçekleri raporlarla belgeleyerek bugünlere geldik. Bu projemizde finansman olarak odamızı destekleyen Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'e odamız adına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Sabahattin Sallama

Kaynak: AA