Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan ve Osmaniye Konaklama Tesisleri'nde Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini sürdüren Bayırbucak Türkmeni öğrenciler, Trabzon’dan kendilerine gönderilen yardımları unutmadı.

Öğrenciler Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na gönderdikleri mektupla, Gümrükçüoğlu ve Trabzon halkına teşekkür ettiler.

Öğrenciler gönderdikleri duygu yüklü mektuplarda Trabzon halkına müteşekkir olduklarını belirtirken, en büyük arzularının Trabzon’u görmek ve kendilerine yardım edenlerle tanışarak teşekkür etmek olduğunu ifade ettiler.

Türkmen öğrencilerden Emel Şahşirli mektubunda Trabzon halkının hep yanlarında olduğunu belirterek “Ey Trabzon ili. Sizler ve diğer bütün Türk vatandaşları bize çok yardımda bulundunuz. Uzakta olsanız bile sanki kalbiniz hep bizimleydi. Biz Suriyeliler çok acılar çektik ve hala da çekmekteyiz.

İnsanların göremediğini siz görüp mazlumların yanında oldunuz, ellerinden tuttunuz. Oradaki insanların gözleri önünde evleri yıkılırken, siz onların yüreklerindeki acıyı görüp onları kardeşiniz bildiniz. Osmanlı torunları diye bağrınıza bastınız. Kim bilir kaç çocuğun karnını doyurdunuz. Kaç sofra bereketlendirdiniz. Bize bütün bunları yaşatanlar sanmasın ki Bayırbucağı Türkmen Dağı'nı bizden alacaklar.

Adı üstünde bizim dağımız (Türkmen Dağı) onların orada işleri yok, olamaz da. İlk başta Allah’ın sonra da sizin sayenizde hiçbir şey yapamayacaklar. Biz sizi ve yardımlarınızı hiçbir zaman unutmayacağız. Yanınıza gitmek dileğiyle, sizi görmek dileğiyle ve sevginizi paylaşmak dileğiyle” ifadeleri duygulandırdı.

Osmaniye Konaklama Tesislerinde Geçici Eğitim Merkezi'nde görevli Eğitim ve Spor Hizmetleri Büro Amiri Türkçe Öğretmeni Zahide Seydioğulları da öğrencilerin gönderilen yardımlardan çok duygulandıklarını dile getirerek, “Trabzon Belediye Başkanımıza ve Trabzon halkına göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı Bayırbucak Türkmen öğrencilerim adına sayın başkana ve Trabzon halkına teşekkür mektupları yazdılar. Türkmen gençleri vefalıdır, yapılan iyilikleri unutmazlar. Öğrencilerim Osmaniye kampında bir şehirde bulunabilecek tüm imkânlara sahip bu çadır kentte yaşamlarını devam ettiriyorlar. AFAD tüm ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Osmaniye Valiliği her konuda öğrencilerimize yardımlarını ihmal etmiyor” dedi.

 

 

Kaynak: HABER7.COM