Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediye Başkanlığına görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, belediyedeki makamında yaptığı açıklamada, yeni görevi ile ilgili kentte halkın önemli bir bölümünden teveccüh gördüklerini söyledi.

"Bu göreve başladıktan sonra binlerce, on binlerce kutlama ve hayırlı olsun mesajı aldım. Bu da gösteriyor ki Batmanlılar kaliteli, iyi belediye hizmetine gerçekten susamış." diyen Aksoy, halkın gösterdiği teveccühe layık olmak için çalıştıklarını belirtti.

"Bu kenti halkımızla yöneteceğiz"

Aksoy, "yönetim" kavramı yerine "yönetişim" kavramının kullanılmaya başladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şu demek, 'ben yönettim', 'biz yönettik' ile artık olmuyor. Biz bu kenti halkımızla yöneteceğiz. Onların önceliklerini, dileklerini, şikayetlerini, sorunlarını yönetim anlayışımızın merkezine koymak zorundayız. Bununla ilgili olarak dilek ve şikayet mekanizmalarının hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Bundan sonra vatandaşlarımızın birimlere iletilmesi gereken dilek ve şikayetlerini iletebilecekleri bir muhatap bulacakları gibi, kamu kurumlarında, belediyelerde işlerinin yeterince hızlı ve şeffaf yürümediğine dair şikayet durumlarını bizzat benim mail adresime gönderecekler, bunların takipçisi olacağız."

"İmar ve ihaleler mercek altına alınacak"

Aksoy, gerek belediye bünyesinde, gerekse bakanlıkların denetim elemanları marifetiyle yapılan işlemleri tekrar gözden geçireceklerini, belediye ile ilgili şikayet ve ihbarları değerlendireceklerini söyledi.

Çok sayıda vatandaştan belediye ile ilgili yakınmalar duyduklarına dikkati çeken Aksoy, şöyle dedi.

"Özellikle imar ve ihaleler konusundaki yakınmalar mercek altına alınacak. Belediyede bundan önce yapılan yanlışlar varsa herkes hukuk kuralları çerçevesinde bunun hesabını vermek zorunda. Çünkü burada harcanan para halkın parasıdır. Hiç kimsenin bunları ziyan etmeye, zayi etmeye hakkı yoktur. Bundan sonra asla usulsüzlüğe izin veremeyeceğiz. Bunu bütün çalışma arkadaşlarımla paylaştım."

Kaynak: AA