İSTANBUL

Gaziosmanpaşa İşadamları Derneğinin toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünyada yaşananların durup dururken olmadığını söyledi.

Batının egemenliğini kaybettiğini anlatan Soylu, şu an yaşananların bundan kaynaklandığını ve dünyanın merkezinin Avrupa'dan Asya'ya kaymaya başladığını dile getirdi.

"Batı lider yokluğuyla karşı karşıya"

Bakan Soylu, Türkiye'nin insani değerlere, mazlumlara sahip çıkan bir ülke olduğunu ifade etti.

Batılı ülkelerin ise böyle davranmadığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Batı ülkelerinin, 'Suriyelilere yardım' adı altında kurdukları sivil toplum örgütleriyle hangi haltları karıştırdıklarını biliyoruz. Yanı başımızda, 'Biz onlara insani yardım yapacağız' diye hangi casusluk faaliyetlerini yürüttüklerini de biliyoruz. Gereğini de yapmaya çalışıyoruz merak etmeyin. Ancak bütün hassasiyetleri madde üzerinde oluşan, insanlık açısından hiçbir değeri olmayan bir toplulukla, lider yapısıyla karşı karşıyayız. Batı lider yokluğuyla karşı karşıya."

"Ne Almanya ne de AB bize karşı hiçbir sorumluluğunu, sözünü yerine getirmemiştir"

Türkiye'nin her alanda büyüdüğünü dile getiren Soylu, bundan dolayı da Batılı ülkelerin Türkiye'ye cephe almaya başladığına dikkati çekti.

Soylu, Türkiye'nin Batıya karşı tüm sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen onların tek bir sorumluluğunu bile yapmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Biz düzensiz göçmenlerle elbette mücadele ederiz ancak şu anda Güneydoğu'da işimiz var. Güçlerimizi oraya getirip orada bizim müttefik olarak bildiğimiz ülkelerin yeni silahlarla takviye ettiği PYD ve PKK'ya karşı mücadele ederiz. O zaman Merkel ne yapar onu bilmiyorum. Kendisi düşünür. Günde 5-6 bin düzensiz göçmeni Almanya kapılarında gördüğü zaman o ikiyüzlü tavırlarını nasıl ifade ederler bilemiyoruz. Bu bir tehdit değil kimse yanlış anlamasın. Bu bir ihtiyaç. Biz terörle mücadeleye, DEAŞ'la mücadeleye kendi kuvvetlerimizi ayırır, orada düzensiz göçmenlerin hangi istikamette giderse gitsinler ve nasıl oluşursa oluşsunlar Avrupa kapılarında hangi muamele ile karşı karşıya kalacağına bakarız ve Avrupa'nın da ne yaptığına bakarız. Öyle her şey kolay değil. Ne Almanya ne de AB bize karşı hiçbir sorumluluğunu, sözünü yerine getirmemiştir."

"Ülkemizin yarınlarına ait çok kritik bir karar vereceğiz"

Halkın 16 Nisan'da vereceği kararın önemine değinen Soylu, Türkiye'nin hep masada kaybettiğini ancak artık hem sahada hem de masada kazanacağı bir sürecin başlayacağını belirtti.

Son dönemdeki operasyonlarda PKK'ya büyük darbe vurulduğunu anlatan Soylu, "Ülkemizin yarınlarına ait çok kritik bir karar vereceğiz. Bu, milletin kararıdır, başımızın üstündedir ama bilmenizi istiyorum ki bu karar bizi hedeflerimizle beraber buluşturabilecek bir karar olmalıdır. Türkiye'nin bu meseleyi Tayyip Erdoğan'sız aşması mümkün değildir, aşamaz. Önümüze gelen büyük bir fırsattır bu. Geleceğimiz aydınlıktır." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Kaynak: AA