LOZAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "İlk kez Batı ile Doğu arasındaki köprünün çok net bir şekilde sarsıldığını dün Alman Parlamentosunun almış olduğu kararla görüyoruz. Bu sorumsuz bir karardır" dedi.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) her yıl hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği ve bu yıl 105.'si düzenlenen ILO Konferansı için İsviçre'de bulunan Soylu, İsviçre'nin Lozan kentindeki bir Türk camisinde cuma namazını kıldıktan sonra Lozan Türk Birliği üyeleri ile bir araya geldi.

Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Dün, Almanya'da karşı karşıya kaldığımız meseleyi iyi okuyup anlıyoruz. Batı ile Doğu arasındaki en önemli köprü, Hristiyan alemiyle Müslüman alemi arasındaki en önemli köprü, Türk ve Alman milletleri arasındaki köprüdür. Bunu sarsmak doğru değildir. İlk kez Batı ile Doğu arasındaki bu köprünün çok net bir şekilde sarsıldığını dün Alman Parlamentosunun almış olduğu kararla görüyoruz. Bu sorumsuz bir karardır. Bu iki ülke milletlerine yapılan büyük bir sorumsuzluk, büyük bir umursamazlık, onların dostluklarına ve barışına yapılan büyük bir vurdum duymazlıktır" dedi.

Soylu, şöyle konuştu:

"Tarihe, parlamentolardan yön vermeye çalışabilmek ve tarihin gerçeklerinin parlamentolar arasında bir bilek güreşine döndürmeye yönelik adımı tarih de insanlık da kabul etmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti diplomatik olarak bu işin takibini gerçekleştirecektir. Ama, esas hasar Türkiye milletinin günlünde oluşmuştur. Bunun tamiri de takibi de bundan sonra zordur. Belki de o parlemento tarih boyunca oluşturulan bir dostluğu hasarlı bir hale getirmiştir."

Muhabir: Fatih Erel

Kaynak: AA