Alanında uzman kişiler Gediz Üniversitesi'nde ders vermeye devam ediyor. Bu isimlere İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da eklendi. Yargının kilit noktasındaki Kocabaş ve Kavak, Hukuk Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Gediz Üniversitesi Hukuk Kulübü'nün davetlisi olarak gelen hukukçular, uzun tutukluluk süresinden kamuoyunda tartışılan kararlara güncel konuları değerlendirdi, başarılı bir hukukçu olmanın yollarını anlattı.

"HAYATTA HAK DAĞITMAKTAN DAHA MUTLULUK VERİCİ BİR ŞEY OLAMAZ"
Celal Kocabaş, 38 yıllık meslek yaşamından örnekler verdi. Hakim olmak isteyen gençlere seslenen Kocabaş, "Hakimler, hakkı yerine getirmekle görevlidir. Hayatta hak dağıtmaktan daha mutluluk verici bir şey olamaz. Ancak bu mutluluğun bir de sorumluluğu var. Hakimler, üzerlerindeki yükümlülüğün önemini hiç unutmamalı" diye konuştu.

"BİLGİNİZ KADAR GÜÇLÜSÜNÜZDÜR"
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da hukukçu olmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Hukukçu, bilgili olmak zorundadır. Çünkü bilginiz kadar güçlüsünüzdür. Ancak bu bilgiyi nezaketle birleştirmek, hayatı iyi tanımak ve insanları da sevmek gerekir. İşte bunları yapabilenlere hukuk yaşamında başarının kapıları aralanır. İşe önce kendinizi tanımakla başlayın, sonra yaşamı keşfedin, anlamaya çalışın. Koşulsuz sevmeyi öğrenin, bilginin peşinden koşun, deneyimlerden yararlanın. Tüm bunları aldığınız eğitimle birleştirince iyi bir hukukçu olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

EN DEĞERLİ EĞİTİM BU
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes, yoğun mesailerine rağmen gençlere zaman ayıran başsavcılara plaket vererek teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, "Hiçbir eğitim, o alandaki bir kişinin anlattıklarından daha değerli olamaz. Çok kıymetli hukuk adamlarımızın paylaştıkları bilgiler, öğrencilerimizin zihninden bir ömür boyu silinmeyecek ve onlara her zaman rehberlik edecektir" dedi.


Haber Kaynağı: Star