AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 'Öyle ortak hudut bildirildi ki Merve Kavakçı'nın şahsında etraflı başörtülü kadınlara, fakat 16 yıl 21 devir sonra, 23 Haziran 2015'te Meclis'te kasem ederek anabolizma ika vazifemizi hazırlamaya başlayabildik' dedi.

Kan, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, ailesindeki, hayatlarındaki en ehemmiyetli kararların başörtüsü yasağıyla şekillendiğini belirtti.

Başörtüsü yasağı dolayısıyla diyar dışına görmek durumunda kaldığını, darülfünun eğitimini de orada tamamladığını, Texas Üniversitesinden elektronik beyin mühendisi yerine yetkilendirilmiş bulunduğunu özetleyen Kan, başörtüsü yasağının esnetildiği ortak devirde erdemli lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde, doktora eğitimini ise burslu yerine Washington, DC'de Howard Üniversitesi'nde politika bilimi bölümünde yaptığını söyledi.

Ablası Merve Kavakçı'nın, 2 Mayıs 1999'da seçim ortak saylav yerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşadıklarını 'adı konmamış darbe' yerine nitelendiren Kavakçı, 'Öyle ortak hudut bildirildi ki Merve Kavakçı'nın şahsında etraflı başörtülü hanımlara fakat 16 yıl 21 devir sonra, 23 Haziran 2015'te Meclis'te kasem ederek anabolizma ika vazifemizi hazırlamaya başlayabildik' dedi.

Türkiye'de seçim seçilme hakkının hanıma baş döndürücü er verildiğinin ortak medih deposu bulunduğunu hatırlatan Kan, 'Türkiye'de değişiklik yapmadan etraflı hanımlara seçilme ve işlev ika hakkı 7 Haziran 2015'te hâlâ acemi verilmiştir. Bu da mümin insanoğlu düşüncesince gerçekte ortak şereftir. İnanan, uğursuz tosladı mı sabreder kazanır, gösteriş geldi mi hamd bedel kazanır. Bu hakkıyla baş döndürücü beklenmiş ve baş döndürücü sabredilmiş ortak şeydir' niteleyerek konuştu.

'Başörtüsüyle ait huzur hatıram annemin mesleğe veda etmesiydi'

28 Şubat sürecinden ilkin de başörtüsü dolayısıyla ailecek teessürat yaşadıklarını dile getiren Kan, 'Başörtüsü konusuyla ait huzur hatıralarımdan bir tanesi annemin mesleğine veda etmesiydi' dedi.

Kan, 1980 darbesi sonrası Alman dili ve edebiyatı akademisyen bulunan annesinin, başını açmadığı düşüncesince istifa ettiğini, İslami İlimler Fakültesinde dekan bulunan babasının ise kız öğrencilere başlarını açtırmadığı düşüncesince emekliye ayrıldığını anlattı.

Çocuk yerine kendisini en baş döndürücü bu hadisenin etkilediğini tamlayan Kan, 'Üniversitede öğrencilerle ortak şeyler paylaşmanın tadını aldıktan sonradan annemi düşünüyorum. 20 yıllık tecrübesi varmış, ne iri ortak zulüm. Onu ayrıksı alanlara hapsetti başörtüsü yasağı' niteleyerek konuştu.

'Ablamın devir hin koruması devir hin danışmanıydım'

Ravza Kavakçı Kan, ablası Merve Kavakçı ile ilişkisini şu şekilde anlattı:

'Ben hem Fazilet Partisinde çalışıyordum hem de sorun arkadaşı olduğum düşüncesince ablamın devir hin koruması, sekreteri, asistanı, danışmanı, kardeşi yerine yanındaydım. İnsan ailesinden birisinin bu yaşadıklarına baş döndürücü aşkın üzülüyor. Kuzenlerim, ailem o fasıl iş bulamadı. Bankalar bakıyordu 'Siz Merve Kavakçı'nın akrabasıymışsınız' diyordu. Biz toplumda taşlama işitiyorduk ama ayrımsız sürede baş döndürücü iri yârenlik ve doğruluk etmediğim ortak kardeş kardeş de karşılaşıyordum. 16 yıl esbak üstünden buna karşın insanoğlu travmayı atlatamamış. Bana gelip erkek ortak kıray dedi ki: 'Ben lisedeydim, bağırarak ağladım'. Bir adamın söyleyeceği ortak nesne değil.'

Şahsi yerine yaşamış olduğu en ağır anlardan birinin Meclis'teki kasem hatırat bulunduğunu anlatım fail Kan, 'Çok karmakarışık hissiyat yaşadım, içimde hem ortak talih hem ortak içime sığdıramadığım heyecan, hem ortak öfke, hem üzüntü, hem kırgınlık' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA