İzmir'de 17 yıldır çözülemeyen 'Basmane Çukuru' sorununu bitirme yolunda önemli bir adım olan, projenin ilk sahibi Güç Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu'nun itiraz ettiği Ege Dünya Ticaret Merkezi ticari ve iktisadi bütünlüğünü satış ihalesi sürecinde, ikinci aşama geçildi. 

TMSF'nin geçen 19 Ocak'ta yaptığı ihalenin ilk aşamasında, muhammen bedel olan 80 milyon dolarlık tek teklifi Folkrat Yapı Sanayi bünyesinde bulunan, Sancak ailesine ait Saya Grup'un Livamine Madencilik A.Ş. şirketi verdi.Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projeyi Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan konsorsiyumla birlikte gerçekleştirip, 750 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. 

Proje sahibi Güç Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu ise ihaleye itiraz etti. İhalede ikinci aşamada 80 milyon dolarlık teklif, Fon Kurulu tarafından değerlendirildi. Fon Kurulu, yaptığı değerlendirmede satışı uygun gördü. Nihai kararı verebilmek için ise Rekabat Kurulu'na başvurdu. Rekabet Kurulu satışla ilgili şartları ve teklifi inceleyecek. İzin verirse satış yeniden Fon Kurulu'nun önüne gidecek ve son karar verilecek. 

Rekabet Kurulu daha önce Fon Kurulu'nun uygun gördüğü bazı satışlarla ilgili izin vermemişti. Öte yandan Güç Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu'nun açıkladığı, ihaleye yaptıkları itirazla ilgili ise TMSF cephesinden bir açıklama yapılmadı. İhale süreci normal prosüder uygulanarak devam etti.

Kaynak: DHA