ANKARA - Erdal Çelikel

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) öncülüğünde yürütülen Avrupa Birliği projesi kapsamında organize sanayi bölgesindeki işverenlere aile içi şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için eğitim verilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi ve Yenimahalle Belediyesi ortaklığınca yürütülen "Şiddet Mağduru Kadınların Sosyo Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi" projesinde yeni bir aşamaya gelindi.

Proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar çerçevesinde şiddet gördüğünü beyan eden mağdur 50 kadına kaynakçılık, plastik enjeksiyon ve lojistik eğitimleri verildi.

Söz konusu kadınlara, psikolog eşliğinde terapiye tabi tutularak yaşamlarını olumsuz olarak etkileyen duygu ve düşünceleri iyileştirme, hayata pozitif yaklaşabilme ve karşılaştıkları sorunların üstesinden gelebilme yetilerini öğrenmeleri hususunda yardım edildi.

OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, yaptığı değerlendirmede, projeyle sanayi bölgelerindeki firma sahibi ve çalışanlara, kadına yönelik ve aile içi şiddet konularında toplumsal duyarlılık kazandırılacağını ve şiddet mağduru kadınların sorunlarına doğrudan çözüm geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

İşletmelerde verilecek eğitimler neticesinde farkındalığın artması için "Kadın Dostu İşletme" sertifikaları düzenleneceğini dile getiren Kurt, "Sertifikaların ulusal ölçekte de örnek olacağını düşünüyoruz. Kadın dostu işletmeler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü kayıtlarında da resmi olarak yer alacak. Böylece aile şiddet konusunda firma sahiplerini ve çalışanları da bilinçlendirmiş olacağız." diye konuştu.

228 bin avroluk proje

OSİAD tarafından hazırlanan 228 bin avroluk projede şiddet mağduru kadınların mesleki eğitimi ve istihdamının sağlanması, psiko-sosyal destek mekanizmalarının sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim düzeyinde geliştirilmesi, OSTİM bölgesindeki iş yerlerinde çalışan ve işverenlerin kadına yönelik şiddet konusunda farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

Mağdur kadınlara çeşitli meslek dallarıyla ilgili eğitimin verilirken bu kişilerin çocukları için kreş inşa edilmesi de proje kapsamında yapılacaklar arasında yer alıyor.

Kaynak: AA