ANKARA

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Başkentte bazı yollar trafiğe kapatılacak, bazılarında ise yönlendirme ve ring yapılacak.

Buna göre, 29 Ekim Cumartesi Anıtkabir'de yapılacak törenlerle ilgili olarak saat 07.00'den, CHP İl Başkanlığının düzenlediği yürüyüş sonuna kadar Gençlik, Akdeniz ve Anıt caddeleri çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 13.00'te düzenlenecek "Kortej Yürüyüşü" ve 19.00'da düzenlenecek "Fener Alayı Kortej Yürüyüşü" güzergahıyla ilgili olarak yapılan düzenleme kapsamında; Çankırı Caddesi'nin tamamı ve caddeye bağlanan tüm cadde ve sokaklar, Atatürk Bulvarı'nın Ulus Kavşağı ile Kuğulu Park Kavşağı arasında kalan bölümü ve bulvara açılan cadde ve sokakların tamamı, İnönü Bulvarı'nın Atatürk Bulvarı ile Mevlana Bulvarı arasında kalan bölümü ve bulvara açılan cadde ve sokakların tamamı, Anafartalar Caddesi Ulus Kavşağı'ndan "Çıkrıkçılar Yokuşu" başına kadar, Kevgirli Sokağı'nın Bentderesi Caddesi ile Hisarpark Caddesi ve Konya Sokak arasında kalan bölümü, Cumhuriyet Caddesi'nin tamamı ve caddeye açılan cadde ve sokakların tamamı, Dikmen Caddesi'nin 15 Temmuz Şehitler Kavşağı ile Polisevi Kavşağı arasında kalan bölümü, Talatpaşa Bulvarı'nın Adnan Saygun Caddesi ile Hipodrom Caddesi arasında kalan bölümü ve bulvara açılan cadde ve sokakların tamamı, Selimiye Caddesi ve caddeye açılan cadde ve sokaklar çift yönlü olarak saat 07.00’den etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapatılacak.

Yüksek Hızlı Tren Garı'nın saat 15.00'de yapılacak açılışına yönelik düzenleme kapsamında ise Celal Bayar Bulvarı'nın Devlet Demir Yolları Gazi Mustafa Kemal Hastanesi Kavşağı ile Kurtuluş Kavşağı arasındaki bölümü, bulvara açılan varyantlar, bağlantı yolları, cadde ve sokaklar dahil, 28 Ekim saat 11.00'den açılış programının sonuna kadar çift yönlü trafiğe kapatılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi'nce 11.00'de düzenlenecek Cumhuriyet Bayramı yürüyüş etkinliği güzergahıyla ilgili olarak Cumhuriyet Caddesi ile caddeye açılan cadde ve sokakların tamamı, İstanbul Caddesi’nin Atatürk Bulvarı ile Kazım Karabekir Kavşağı arasında kalan bölümü, Hipodrom Caddesi'nin Mevlana Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan bölümü, Talatpaşa Bulvarı'nın Atatürk Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan bölümü, Kazım Karabekir Caddesi'nin İstanbul Caddesi ile Anıt Caddesi arasında kalan bölümü, GMK Bulvarı’nın Maltepe Köprüsü ile Anadolu Meydanı arasında kalan bölümü ve buraya açılan cadde ve sokakların tamamı, Dögol Caddesi'nin Anadolu Meydanı ile Beşevler Kavşak arasında kalan bölümü ile buraya açılan cadde ve sokakların tamamı çift yönlü olarak, saat 07.00’den etkinliklerin sonuna kadar trafiğe kapatılacak.

Öte yandan, yönlendirme yapılacak yollar şu şekilde:

Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü Mamak-Altındağ otobüsleri Dikimevi'nden dönüş yapacak, Ankaray ve metroya yolcularını taşıyacak. Sincan-Fatih-Eryaman-Etimesgut otobüsleri de Ümitköy Çayyolu Metro'ya yolcularını taşıyacak.

Keçiören-Yenimahalle-Akyurt-Batıkent-Etlik-Pursaklar otobüsleri, Batıkent Metro istasyonlarına yolcularını ulaştıracak. Çankaya-Gölbaşı otobüsleri de AŞTİ (Ankaray) ve Çayyolu Metroya yolcularını taşıyacak.

Vatandaşların Kızılay-Ulus-Sıhhiye merkezlerine ulaşımı metro ile sağlanacak.

Dolmuşlar, Özel Halk Otobüsleri ve diğer özel toplu taşıma araçları, semtlerden aldıkları yolcuları kapama noktalarına getirecek, yolcuları indirdikten sonra tekrar semtlerine dönerek etkinlikler bitene kadar ring yapacak.

Açıklamada, vatandaşların trafiğe kapatılan yol ve güzergah durumunu dikkate alarak günlük planlarını yapmalarının faydalı olacağı da belirtildi.

Muhabir: Melike Kınacı

Kaynak: AA