Kısa bir süre önce yazarlığı bırakan Emrah Serbes, Behzat Ç.’nni yeni bölümlerinin senaryosunun hazır olduğunu açıkladı. Serbes, diziyi yayımlama cesareti gösterecek kanal olmadığını söyledi.

Kısa bir süre önce her gün çocukların öldürüldüğü bir ülkede yazarlık yapamayacağını açıklayıp iki yıl boyunca sadece boksla ilgileneceğini belirten yazar Emrah Serbes, önceki gece, Kanaltürk televizyonunda, Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık’ın programına konuk oldu.

Yazarlığı tepki olarak bıraktığını ama yazmayı bırakmadığını söyleyen Serbes, programda, ‘Gezi Ruhu’nun halen İstanbul Armutlu’da var olduğunu gerekirse de dayanışma adına Silvan ve Diyarbakır’a da gideceğini anlattı. Bağımsız yayıncılara da kucak açan ve otosansüre dikkat çeken yazar ve senarist, efsane dizi ‘Behzat Ç.’nin yeni bölümlerinin senaryosunun hazır olduğunu ancak diziyi yayımlama cesareti gösterecek bir kanal olmadığını söyledi.

Öte yandan, programda Serbes’in kimi kurum ve isimlerini söylemesi üzerine, Işık kendisini uyarınca program, verilen reklam arasının ardından öngörülenden daha kısa sürede tamamlandı. Bu durum sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Serbes’in çarpıcı açıklamalarından kimi satırbaşları ise şöyle:

Soma faciası

“Soma’da 301 kişi hayatını kaybetti. Sen diyorsun ki patron olarak ‘Biz bunun neden olduğunu anlayamadık’. Sonra da biz bu madeni yeniden açacağız diyorsun. Paranoyak mısınız? Psikopat mısınız? Sosyopat mısınız? Bu ülkenin yoksullarını, emekçilerini öldürmekten zevk mi alıyorsunuz?”

Başkanlık sistemi

“Muktedir çevre Türkiye’yi başkanlık sistemine zorluyor. Başkanlık sistemini getirme için, tek adam için, üç beş kişinin diktası için her şeyi yapıyorlar. Çocuklar ölüyor. Milliyetçi muhafazakar insanlara, cenazelere öfkelenen insanlara seslenmek istiyorum. PKK böyle canavar bir örgüttü, neden senelerdir cenaze gelmiyordu? Çocuklar ölmüyordu! Niçin 7 Haziran’dan sonra başladı. Kan, gözyaşı isteyenler kaybedecek. Bu ülkede başkanlık hayali kuranların kâbusu olacağım.”

Türkiye’de edebiyat

“Türkiye’de maalesef edebiyat, edebiyata ‘edebiyat piyasası’ diyen alçakların egemenliğine gidiyor. Bunların içinde zincir kitapçılar, medya patronları, AVM’ler var. Onların istediği piyasa yazarı olmayacağım.”

Doğan’a çağrı




http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/349345/_Baskanlik_hayali_kuranlarin_k_busu_olacagim_.html