Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 3 tutuklu sanık ile yakınları hazır bulundu.

Tutuklu sanık R.D. hakkındaki "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasını reddederek, 19 yıllık meslek hayatında hiçbir terör örgütüne üye olmadığını iddia etti.

Mahkeme başkanının, telefonunda örgütün kullandığı çeşitli şifreli haberleşme programının tespit edildiğini hatırlatması üzerine R.D, Kakao Talk ve Skyp'ı yurt dışında görev yaptığı dönemlerde ailesiyle görüşmek için kullandığını, bu programları play storeden indirerek telefonuna kurduğunu ileri sürdü.

Tutuklu sanıklardan M.S. de savunmasında hakkındaki "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasını reddederek, Bank Asya'ya para yatırmasının örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatından bir gün öncesinde olduğunu, dolayısıyla talimatla bu bankaya para yatırmasının mümkün olmadığını savundu.

A.G. isimli tutuklu sanık da örgüt üyelerinin emniyet içinde "torpilli" denilen birimlerde, kendisinin ise 24 yıllık meslek hayatında hep sokaklarda çalıştığını kaydetti.

Mahkeme başkanının söz konusu sanığa da telefonunda örgütün şifreli haberleşme programının tespit edildiğini belirtmesi üzerine A.G, ByLock isimli programı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra duyduğunu, böyle bir program kullanmadığını savundu.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek duruşmayı erteledi.
http://www.memurlar.net