ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, matbuat ve tabir özgürlüğünün kullanılmasının Türkiye gibi demokratik bir ülkede hayati önem taşıdığını belirterek, 'Gazeteciliğin halkın salık kabul etme özgürlüğü haricinde muhtemelen vasilik odaklarının gündemini ülkeye bodoslamak olmadığını da her insanın bilmesi gerekir. Özgürlüklerin kötüye kullanılması ve hassaten terörün ve yıldırı örgütlerinin propagandasını etme saikiyle cereyan etmenin gazetecilik kapsamına girmeyeceğinin altını resmetmek isterim' değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Davutoğlu, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yayımladığı mesajda, gazeteciliğin halkın salık kabul etme ve bilgelik iktisap hakkına, ülkenin barış, dirlik ve emniyet ortamının kuvvetlenmesine yardım sağlayıcı en ehemmiyetli dizge gruplarından bir tanesi bulunduğunu vurguladı.

Meslek etiğine kusursuz bir bağlılıkla, vatandaşların gözü, kulağı ve dili bulunan kâffesi matbuat mensuplarının, demokrasinin güçlenmesinde atama edici bir gösteriş aldıklarının da cezaevi arkası edilemeyeceğini tabir fail Davutoğlu, matbuat mensuplarının karşılaştıkları zorlukları buyurmakyürümek düşüncesince katılması müstelzim tedbirler üstünde hükümet adına hassasiyetle durduklarını bildirdi.

Akademisyen bulunduğu 1990'larda kenar yazarlığı da yaparak bu kalburüstü mesleğin ortamında olma fırsatı yakaladığını hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

'İfade eylemek istiyorum ki, matbuat ve tabir özgürlüğü benim düşüncesince vazgeçilmezdir. Bu özgürlüklerin kullanılması Türkiye gibi demokratik bir ülkede hayati ciddiyete haizdir. 2002'den beri hürriyet alanlarının genişletilmesinde şişman reformlara imza atan bir nüfuz adına bu özgürlüğün en çelimli teminatı da biziz. Gazeteciliğin halkın salık kabul etme özgürlüğü haricinde muhtemelen vasilik odaklarının gündemini ülkeye bodoslamak olmadığını da her insanın bilmesi gerekir. Özgürlüklerin kötüye kullanılması ve hassaten terörün ve yıldırı örgütlerinin propagandasını etme saiki ile cereyan etmenin gazetecilik kapsamına girmeyeceğinin altını resmetmek isterim.

Bu hususi güneş vesilesiyle hassaten baş başa himmet yaptığımız Başbakanlık muhabirleri edinmek kadar yurdumuzdaki hep gazetecileri biricik hiç kutlama ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Evrensel türel ve insancasına değerleri koruyarak, mesleklerini oda boncuğu bası ve basınç altında kalmadan yürütme fail ve özgürcesine gazetecilik karşıcı hep matbuat camiasını demokratik gelişmemize bitirdikleri katkılardan ötürü kutluyor, hep gazetecilere aceleci ve akıllıcasına salık yarışında başarılar diliyorum.

Dünyanın bir baş döndürücü dalında akıllıcasına ve dört başı mamur habercilik anlayışı ile fedakarca fariza yapan, hassaten Suriye ve Filistin edinmek kadar yaşanmış bulunan acıları dünyaya yaymak düşüncesince canını tehlikeye atan ve bu uğurda yaşamını kaybeden kâffesi gazetecileri hürmet ve gönül borcuyla anıyorum.'

Muhabir: Merve Yıldızalp

Kaynak: AA