ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da AK Parti milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başika'daki TSK unsurlarına ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Başika'daki askeri unsurlarımıza karşı zaman zaman DEAŞ saldırıları oluyor, gerekli karşılık veriliyor. Dolayısıyla bu, yeni bir şey değil. Orada peki bizim askeri unsurlarımız ne iş yapıyor? Yaptıkları şey çok açık; DEAŞ'e karşı mücadele eden yerel Irak halkının eğitimini yapıyor ve DEAŞ ile ilgili de doğrudan saldırılara karşılık vermek suretiyle böyle bir hizmet görüyor." dedi.

"İşgalden önceki Musul halkına dokunmayın' diyoruz"

ABD'nin, Irak Bağdat Hükümeti öncülüğünde Musul'un DEAŞ'tan temizlenmesine yönelik yeni bir planı olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu planla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, biz diyoruz ki 'Bu çalışmaları yapabilirsiniz, biz bu çalışmaları destekliyoruz ancak ne yaparsanız yapın işgalden önceki Musul halkına dokunmayın. Musul, Musullularındır. Dışarıdan getirilen başka sivillerle şehrin demografik yapısı bozulmasın, yeni bir iç savaşın, yeni bir anlaşmazlığın kapısı açılmasın.' Dediğimiz budur. Bu hususu da büyük bir dikkatle izliyoruz, takip ediyoruz."

Kaynak: AA