İNTERNET Andıcı Davası’nda savunmasına başlayan İlker Başbuğ, ‘mahkeme ciddiyetsiz’ deyip salonu terk etti.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İnternet Andıcı Davası duruşmasında yargılamanın ciddiyetsiz olduğunu iddia ederek, savunma yapmayacağını söyledi. Başbuğ, duruşmaya verilen arada, silah arkadaşlarının yanına giderek, “Nerede eski Genelkurmay başkanları” diye sitemde bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce dün Silivri’de görülen duruşmada konuşan, Başbuğ, “Bir Genelkurmay Başkanı’nın böyle iddialarla suçlanmaya çalışılması, yetersizliğin komedisidir. Bu iddianameye hiçbir itibarım yoktur. Bana terör örgütü yöneticisi diyenlere şaşarım. Eğer şahsımla ilgili bir yargılama olacak ise, bu yargılama yerinin Yüce Divan olduğu açıktır. Bu inançla, bugün burada savunma yapmayacağım ve hiçbir soruya da cevap vermeyeceğim” dedi.

Arkadaşlarına sitem

Başbuğ’un yaklaşık 15 dakika süren konuşmasında öfkeli olduğu ve zaman zaman sesini yükselttiği görüldü. Duruşma arasında eşi Sevim Başbuğ ve eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, istifalarını veren eski Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay’ın da aralarında olduğu silah arkadaşlarının yanına giden Başbuğ, “Nerede eski Genelkurmay başkanları. Hiçbiri burada yok. Onların başına gelse biz koşar gelirdik buralara. Daha durun anlatacak çok şeyim olacak, zamanı gelince konuşacağım” diye konuştu.

Duruşma salonunu terk etti

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Başbuğ’a, 2. Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Fatma Cengiz arasında geçen, 2008 yılına ait telefon kayıtları dinletildi. Telefon kayıtlarına ilişkin sorulara yanıt vermeyen Başbuğ, tekrar aynı kişiler arasındaki başka bir telefon ses kaydı dinletilince, buna tepki göstererek salonu terk etti.

‘Ağlama duvarı’ tepkisi

Yeniden duruşma salonuna dönen Başbuğ’a, üye hâkim Hüsnü Çalmuk, 2. Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından Levent Göktaş’ın ofisinde bulunan 51 No’lu DVD içindeki “Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’’ başlıklı dosya ve görüntüleri hatırlatarak, “Çekimler gizli değil. ‘Ağlama duvarı’ konusu var. Bu konuya bir diyeceğiniz var mı’’ diye sordu. Başbuğ, soruya cevap vermedi, avukatı İlkay Sezer ise tepki gösterdi.

TARAF