Terör örgütü liderliği suçlamasıyla Silivri’de yatan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendisini ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli’ye böyle dedi.

İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin ardından Silivri’ye gitme kararı alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve MHP’li vekil Engin Alan’ı dün ziyaret etti. Görüşme açık olarak gerçekleşti. Bahçeli, Başbuğ’a Sina Akşin, İlber Ortaylı ve Yılmaz Tuna’nın kitaplarını götürdü. Başbuğ, kendisine köstekli saat armağan eden Bahçeli’ye ”20. YY’ın en büyük lideri:Atatürk” adlı kitabını imzaladı.

Mesnetsiz iddia

Başbuğ’nun, Bahçeli’ye yargı süreci hakkında bilgi verdiği ve terör örgütü iddiasıyla yargılamanın kendisini çok üzdüğünü söylediği öğrenildi. Hakkındaki suçlamaları ”mesnetsiz iddia” olarak değerlendiren Başbuğ, yargılamada kendisinin değil, TSK’nın hedef alındığını belirtti. İşte Başbuğ’nun Bahçeli’ye anlattıkları; ”Bu TSK’yı hedef alan bir süreçtir. Özellikle teröristlerle, bölücü terörle mücadele eden kesime yönelik bir süreçtir. Yargılama adil olmadığı için vicdanları rahatlatacak bir karar beklemiyorum. İmralı görüşmelerinin ardından genel af söylentileri çıktı. PKK ile birlikte genel aftan bahsedildiğini duyuyoruz. Aynı kefeye konulacağımıza, hapiste çürümeyi tercih ederim. cezaevi şartları zor ama alıştım. Asıl dışarda beni bekleyen ailem perişan halde.”

sözcü