20’DEN FAZLA GÖZALTI AKP kongresinde bazı basın kuruluşlarına getirilen yasağın bir benzeri Erdoğan’ın açılışına katıldığı Ankara Üniversitesi’nde de uygulandı. Açılışın yapılacağı salona isimleri önceden belirlenen çoğunluğu burslu öğrenciler ile öğretim üyeleri alındı. Salona alınmayan öğrenciler ise dışarıda dayak yedi. Gözaltına alınan 20’den fazla öğrenci daha sonra serbest bırakıldı.


BAŞBAKANLIK ELEDİ Başbakanlık’ın açılışlara katılacak öğrencilerin ismini ve kimlik numarasını istediği, solcu öğrencilerin çizildiği ortaya çıktı. “Öğrenciler adına” konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Çağatay Zincirlioğlu, Erdoğan’ın AKP kongresindeki konuşmasına özenerek 2023 ve 2071 hedeflerinden bahsetti, Başbakan’a teşekkür etti

AKP kongresinde basına yönelik akreditasyon dün de Ankara Üniversitesi’nde öğrencilere uygulandı

Had bildirmeye devam

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - AKP kongresinde Cumhuriyet’in de aralarında bulunduğu basın kuruluşlarına yönelik sansüre tepkiler sürerken, benzer bir “akreditasyon” da dün üniversite öğrencilerine uygulandı. Ankara Üniversitesi’nin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen yeni akademik yıl açılış törenine isimleri önceden belirlenen çoğunluğu burslu öğrenciler ile öğretim üyeleri alındı. Salona alınmayan öğrenciler ise dışarıda dayak yedi, gözaltına alındı.

Erdoğan’ın katıldığı Ankara Üniversitesi’nin akademik yıl açılışı olaylı başladı. Erdoğan’ın, kızı Sümeyye ile birlikte üniversiteye gelmesinden önce yüzlerce çevik kuvvet polisi bölgeye yığıldı. Açılışın yapılacağı Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’na ise öğrenciler “seçilerek” alındı. Daha önce isimleri belirlenen öğrenciler kapıdaki güvenlik görevlilerine kimliklerini gösterdi. Listede ismi olan öğrenciler salona alındı. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun burslu okudukları öğrenildi. Öğrencilerin yanında öğretim üyelerinin de fakülteye girişlerinde üstlerinin arandığı görüldü. Üniversite çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Silahlardan Korunma aracı ve ekiplerinin üniversite bahçesinde kimyasal biyolojik ve radyolojik bir saldırı ihtimaline karşı hazır bekletildiği görüldü.

Erdoğan’a özendi

Açılışta “öğrenciler adına” konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Çağatay Zincirlioğlu, Erdoğan’ın AKP kongresindeki konuşmasına özendi. Zincirlioğlu, “Biz ne kadar iyi yetişirsek 2023 yılında hedeflerimize o kadar yaklaşmış, hatta daha ileri götürmüş oluruz. Bu üniversitenin bir temsilcisi olarak sizlere söz veriyorum; sizlerin bizlere yüzüncü yılında bırakacağı Cumhuriyeti biz de şu topraklarda doğuşumuzun 1000’inci yılında 2071’de bizden sonraki nesillere en güçlü Türkiye olarak bırakacağız. Bugün gençliğin söz hakkı varsa, bu gençlik artık geri planda değilse, yedek kulübesinde değil ilk 11’de bulunuyorsa, Türkiye’de bütün devlet üniversiteleri ücretsiz eğitim kurumlarına dönüştüyse bu kararı destekleyen Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Erdoğan ise konuşmasında üniversitelerde farklı görüş ve düşüncelerin olabileceğini ancak sağduyunun korunması gerektiğini vurguladı.

CUMHURİYET