ERDOĞAN'A SOMA'DA ŞOK

Başbakan Erdoğan Soma Belediyesi çıkışında, kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 100 metre uzakta bir gencin protesto sloganları attığı duyuldu.
 
Başbakan'ın korumaları bu gence müdahale edip gözaltına aldı. Bunu gören başka bir genç de polislere tepki gösterince, belediyeye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki grup da protestolara katıldı. Polisin sert tepkisine bazı vatandaşlar da tepki gösterince, olayın boyutu büyüdü.

Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Başbakan Erdoğan protestocuların bulunduğu yerde durup aracından indi. Ancak bu sırada 'Başbakan istifa' diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine yakın korumalarıyla Özel Harekat polisleri protestoculara ve olayları görüntüleyen gazetecilere müdahale etti, tartakladı. 

Proteto sırsında göstericiler İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da tepki gösterip üzerine doğru yürümesi dikkati çekti. Başbakan Erdoğan bu sırada bir işyerine girip kısa süre kaldıktan sonra ayrıldı.
 
Protestolar esnasında Başbakan'ın konvoyunda yer alan 3 aracın camları kırıldı. Başbakan'ın protestolar esnasında bir vatandaşı azarladığı da görüldü. Soma'daki protestoların ardından AKP İlçe Binası taşlandı.İlçe binasının camlarının kırıldığı görüldü.

ODATV