Adana'da yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili; müdür ve müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 6 polisin tutuklanması kararını veren hakim İbrahim Sağır'ın Facebook'ta Başbakan Erdoğan ile ilgili yazdığı mesajlar dikkat çekmişti.

Kamuoyunda geniş yankı bulan bu açıklamalarla ilgili İbrahim Sağır'dan yeni bir açıklama geldi. Sağır, "Şu büyük milletin teveccühünü kazanmış ve ülkemin başbakanlığını yapan sayın R.T.Erdoğanı seviyor ve takdir ediyorum.. Şimdi verilen tutuklama kararıyla bu hususun ne gibi bir bağlantısı var onu anlayamadım... Suç suçtur ve kim işlerse hukuk içinde değerlendirilmesi yapılır, ona göre karar verilir. " dedi.

İşte İsmail Sağır'ın Facebook'ta yaptığı o açıklama:

"Telekulak tutuklamasıyla ilgili hakkımda basında bir çok haber yayınlanmış olduğunu gördüm.

Hakim dosyanın muhteviyatına bakarak hukuki gerekçeler ve vicdani kanaatine göre karar verir. Verdiğim karardanda eminim. 

Sayın başbakanın hayranı olmam hususuna gelince; Şu büyük milletin teveccühünü kazanmış ve ülkemin başbakanlığını yapan sayın R.T.Erdoğanı seviyor ve takdir ediyorum.. 

Şimdi verilen tutuklama kararıyla bu hususun ne gibi bir bağlantısı var onu anlayamadım..

Suç suçtur ve kim işlerse hukuk içinde değerlendirilmesi yapılır, ona göre karar verilir. 

Hakkımda memleketim dahil görev yaptığım Adanada araştırmalar yapıldığı haberini almış bulunuyorum.

 Özel hayatım bana aittir ve kimi sevdiğim kimi sevmediğimde hiç kimseyi ilgilendirmez.

Tutuklama sonrası özel hayatımın araştırılması, sosyal paylaşım sitelerindeki hesablarıma girilerek bunların basında yayınlanmasını çok manidar buluyorum.

Meslek hayatım boyunca birçok yargılama yapmama rağmen ne ilginçtirki şimdiye kadar hakkımda bir haber yapılmadığı halde telekulak olayıyla ilgili tutuklamadan sonra metyatik olmamın Hakimi baskı altına almak olarak değerlendiriyorum.

Şunun bilinmesini isterimki hukuk içinde ve hukuka saygılı bir şekilde görevimi yapmaya devam edeceğim. Amaçları belli olan sözde basın mensublarının yayınları beni asla hukuk yolundan alıkoyamaz. "