İZMİR


Balçova'da bir park içinde alkol aldığı arkadaşlarıyla birlikte yüksek sesle konuşan Onur G, şikayet üzerine gelen polislerle tartıştı. Polislere hakaret eden Onur G, zorla karakola götürüldü. Karakolda hakaretlerini sürdüren Onur G, burada başbakan Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler söylediği iddiasıyla polisler tarafından hakkında tutanak yapıldı.

İzmir 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tehdit ve hakaret suçundan hakkında dava açılan Onur G, "Ben alkol bağımlısıyım. Olay günü aşırı alkol almıştım. Ne dediğimi hatırlamıyorum. Kime ne dediğimi hatırlamıyorum. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" dedi.

Tanık polisler, zanlının olay günü kendilerine ve Başbakana küfrettiğini söyledi. Yapılan son duruşmada hakim, sanık Onur G'ye tehdit suçundan 5 ay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik küfürlerinden 10 ay, polis memurlarına karşı zincirleme hakaret suçlarından 1 yıl 2 ay 17 gün olmak üzere toplam 2 yıl 5 ay 17 gün hapis cezasına çarptırdı. Verilen hapis cezası daha sonra 14 bin 840 TL paraya çevrildi ve duruşma sonlandırıldı.

İHA