ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Safet Softic ve Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Dzaferovic ile görüşmesinde, Bosna Hersek yönetimi ve halkının, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türkiye ile gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde bir araya geldiği Softic ve Dzaferovic'e iki ülke arasındaki ikili siyasi ve ekonomik ilişkilerin iyi seyrettiğini belirtti. Ekonomi, ticaret ve yatırımlar alanındaki iş birliğinin geliştirilmesine özel önem atfettiklerini vurgulayan Yıldırım, iş dünyası temsilcilerini bu yönde teşvik etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede Yıldırım, Bosna Hersek'in transatlantik kurumlarla bütünleşme sürecine ve bu yolda atılan reform adımlarına destek vermeye devam ettiklerini dile getirdi.

Yıldırım, bu çerçevede, Bosna Hersek'in Avrupa Birliğine üyelik başvurusunun 2016 Eylül ayında kabul edilmesinin, memnuniyet verici bir gelişme olduğunu hatırlattı. Bosna Hersek yönetimi ve halkının, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türkiye ile gösterdiği dayanışma için teşekkür eden Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele konusundaki tutum ve beklentilerini dile getirdi.

Bosna Hersek heyeti üyeleri de Türkiye ile ilişkilerini her alanda geliştirme arzularını ifade ettiler. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren Türk halkı ve Hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını dile getiren heyet üyeleri, bu konunun ikili ilişkileri olumsuz etkilemesine izin vermeyeceklerini vurguladılar.

Muhabir: Sinan Uslu

Kaynak: AA