ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Pakistan Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile görüştü.

Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile görüşmesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye yönelik görüş ve beklentileri de dile getirdiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Yıldırım'ın, Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Sadık ile görüştüğü hatırlatıldı.

Görüşmede, dost ve kardeş Pakistan ile her alanda iyi düzeyde seyreden ikili ilişkiler, halklar ve parlamentolar arasındaki samimi bağlar, ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra Türkiye ve Pakistan gündemindeki bölgesel konuların da ele alındığı aktarıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Pakistan hükümeti ve parlamentosunun gösterdiği dayanışma ve destek için teşekkür eden Başbakan Yıldırım'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye yönelik görüş ve beklentileri dile getirdiği ifade edildi.

Konuk heyetin de iki ülke ve halkları arasındaki yakın dostluk ve kardeşlik temeli üzerine kurulu ilişkilerin seyrinden duyulan memnuniyeti yinelediği, ilişkilerin geçmişte olduğu gibi gelecek dönemde de iki ülke halkları arasındaki dostluk ilişkilerine yakışır şekilde sürdürülmesine yönelik iradelerini vurguladığı kaydedildi.

Muhabir: Sinan Uslu

Kaynak: AA