Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "ANA" ile saat 11.35'te memleketi Erzincan'a geldi.

Başbakan olarak ilk kez memleketine gelen Yıldırım'ı Erzincan Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile coşkulu kalabalık karşıladı.

Mehteran takımının da yer aldığı karşılamada Yıldırım'a sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar, "Üzümlü başkanlık istiyor, "Sen tarih yazdıkça, kalemin gençlik olacak", "Erzincan'ın parlayan yıldızı, Sayın Başbakanımız hoş geldiniz" yazılı pankartlar taşıdı.

Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Erzincan'a geldi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan Valiliğini ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin kurulmasının ardından, ilk kez memleketi Erzincan'a giderek, valiliği ziyaret etti.

Erzincan Havalimanı'ndan otobüsle ayrılan Başbakan Yıldırım, yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Vatandaşları selamlayan Başbakan Yıldırım, çocuklara hediyeler verdi. Atlı spor kulüplerinden bir grup sporcu da atlarıyla konvoya eşlik etti.

Daha sonra Erzincan Valiliğini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, girişte, Vali Süleyman Kahraman ve bürokratlar tarafından karşılandı. Valilik çıkışında da coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, kendisini bekleyen gazetecileri de selamlayarak, onlarla bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA