ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Tandoğan Kültür Taksi Durağı'nı ziyaret ederek, taksicilerle sohbet etti.

65. Hükümet'in TBMM'de güven oyu almasının ardından Anıtkabir'e hareket eden Yıldırım, güzergahındaki Tandoğan Kültür Taksi Durağı'na uğradı.

Taksicilerden memleketlerini öğrenen ve durağın işleyişiyle ilgili bilgi alan Yıldırım, ikram edilen çayı içti.

Taksici Levent Fişek'in, "Vatandaşa hizmet, hakka hizmet. Yola devam edeceğiz. Bu yol bizim yolumuz. Durmak yok yola devam." sözleri üzerine, Başbakan Yıldırım, "Aynen öyle, bizim sözleri de iyi öğrenmişsin." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın "Taksiciliği de bilirim." demesi üzerine Fişek'in "Bir pazar günü size vereyim arabayı. Şapka takın. Vallahi sizi tanımazlar." sözleri gülüşmelere neden oldu.

Yıldırım'ın "Peki hasılatı nasıl paylaşacağız?" sorusuna karşılık Fişek, "O gün size tahsis edelim Başbakanım." ifadesini kullandı.

Taksi ve otobüsünün olduğunu, 1983 yılında şoföre verdiğini belirten Yıldırım, "Ben ilk defa Mercedes 302 S almıştım. Navlunu alıyordu şoför. Hiç sayma mayma yok. Parmağıyla kesiyor. Kalın kısmını kendine alıyor. Aynen balta atma gibi." diye konuştu.

Telefondaki müşteriye Başbakan sürprizi

Taksi durağının telefonunun çalması üzerine "Durun ben bakacağım." diyerek telefona yönelen Yıldırım, müşterinin isteğini yerine getirdi ve istenen adrese taksiyi yolladı. Telefonda, müşterinin kendisini tanıyamaması üzerine Yıldırım, "Binali Yıldırım ben, Başbakan. Arkadaşları ziyarete geldik. Sohbet ediyoruz. Size de telefonu ben açtım. Sizinle tanışma şerefine nail olduk Muhittin Bey. Allaha emanet olun." dedi.

Yıldırım, taksicilerden Levent Fişek'in babası Hakkı Fişek ile İsa Baş'ın annesi Münevver Baş'la da telefonla görüştü ve dua istedi. Yıldırım, taksicilerle öz çekim yaptı ve durak önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Mümin Altaş

Kaynak: AA