ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Yıldız semtindeki Hüdaverdi Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında Mehmet Moran isimli vatandaşın kendi evine çay daveti üzerine Yıldırım, Moran'ın Sancak Mahallesi'nde bulunan evine geçti. Burada yaklaşık bir saat kalan Başbakan Yıldırım, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Mini kabine revizyonundan bahsediliyor. Öyle bir planınız var mı?" sorusuna Yıldırım, "Öyle bir şey yok, nereden çıkardınız? İşler yolunda." cevabını verdi.

Yıldırım, "FETÖ'cülerin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı ByLock sisteminin bazı milletvekili ile bazı bakanların telefonlarında çıktığı yönünde iddialar oldu. Bu doğru mu?" sorusu üzerine, "İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti, istisnası söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

"Her türlü bildirimi ihbarı değerlendiririz"

İmzasız ihbarların işleme konulmamasıyla ilgili olarak Yıldırım, imzasız ihbarların bürokrasinin en büyük hastalığı olduğunu söyledi. Yıldırım, birbirini çekemeyenlerin, birbiriyle hesabı olanların, birbirinin yerinde gözü olanların maalesef kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ettiğini ve mağduriyetlerin oluştuğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz bu yönde ismini yazmayan, kimliğini yazmayan, adresi yeri yurdu belli olmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeyi, bilgiye dayalı olan her türlü bildirimi ihbarı değerlendiririz. Ancak arka planında bir şey olmayan sadece soyut iddialar bulunan ve kimliği adresi belirsiz ihbarları dikkat almak hem muhatabına zarar veriyor, hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapar."

Başbakan Yıldırım'ı evine davet eden Mehmet Moran da memleketin büyük badireler atlattığını belirterek, Yıldırım'a başarılar diledi. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olunduğunu ifade eden Moran, "Birbirimize kenetlenmeliyiz. Hükümetimize güç vermeliyiz, arkasında durmalıyız, büyüklerimize başarılar dilemeliyiz. Sayın Başbakanımızın, FETÖ hakkında söylediklerine söylenecek cevap bulamıyorum, yalnızca alkışlıyorum." diye konuştu.

Binali Yıldırım, çay davetinden çıkışı sırasında kendisi bekleyen vatandaşlara selam verdi, küçük bir çocuğu kucağına alıp sevdi.

Yıldırım'a ziyaretinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Muhabir: İlkay Guder

Kaynak: AA