ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvica Dacic'e, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Türkiye ile dayanışmasını ortaya koyan Sırp hükümetine teşekkürlerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Dacic'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Kabulde, Sırbistan'ın bölgenin barışı, huzuru ve istikrarı için Balkanlarda kilit ülke konumunda olduğunu ifade eden Yıldırım, bu kapsamda Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin başta ekonomi olmak üzere her alanda derinleştirilerek geliştirilmesine önem verildiğini belirtti.

Yıldırım, görüşmede, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Türkiye ile dayanışmasını ortaya koyan Sırp hükümetine teşekkürlerini iletti.

Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dacic de, Türkiye ile ilişkilere stratejik perspektiften baktıklarını dile getirdi.

Dacic, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi dahil olmak üzere, üst düzeyli yakın temasları sürdürmeyi arzu ettiklerini, Türkiye ile her alanda işbirliğini geliştirme iradesine sahip olduklarını belirtti.

Görüşmede ikili konuların yanı sıra, bölgesel gelişmeler ve işbirliği süreçleri de ele alındı.

Muhabir: Sinan Uslu

Kaynak: AA