Başbakan Yıldırım medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'nin tutumunun daha iyiye gittiğini belirterek, '15 Temmuz’dan sonra ABD’nin tutumu daha iyi ve harekete geçtiler, ABD Başkan Yardımcısı Biden de gelecek' dedi. Yıldırım, "FETÖ soruşturmasında ölçümüz 17-25 Aralık'tan sonra örgütle ilişkinin sürdürülmesidir" diye konuştu. "Askerlik süresi yeniden düzenlenmeli" diyen Yıldırım 6 ay içinde Suriye'de önemli gelişmeler yaşanacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gülen'in iadesi konusunda ABD'nin tutumunun iyiye gittiğini söyleyerek, '15 Temmuz’dan sonra ABD’nin tutumu daha iyi ve harekete geçtiler, ABD Başkan Yardımcısı Biden de Türkiye'ye gelecek' dedi. Yıldırım yapılan soruşturma ve operasyonlarla ilgili olarak ise, 'Örgütten olanlarla direkt ilişkisi olmayanları ayırmakta zorluklar var ama hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz. Bunların kendi iletişim ağları var. 50 bin kişilik bir yapı. Direk örgütte olanlarla hasbel kader bulaşmış olanları titizlikle ayıracağız. Elimizdeki bilgiler sınırlı ama biz minimum hata ile normalleşme için çaba harcıyoruz. Asker, sivil bürokrasi, iş dünyasından olanları belirliyoruz' dedi.

'TİTİZLİKLE İNCELENECEK'

Başbakan Yıldırım, darbe girişiminde bilfiil görev almamış, fakat arka planında görev almış veya yıllardan beri bu altyapının hazırlanmasında aktif katkısı olmuş bütün herkesin çok titiz bir çalışmayla belirlenip adalete teslim edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Tespit noktasında da zorlukların olduğu malum. Peki ne yapacağız? Biz belirli kriterleri ortaya koyduk. Bu örgütle irtibatı kendi isteğiyle, kendi azmiyle olanlarla, hasbelkader burayla ilişki içinde olmuş olanları birbirinden ayırmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

'81 BİN 494 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle: "Örgütten olanlarla direkt ilişkisi olmayanları ayırmakta zorluklar var ama hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz. Bunların kendi iletişim ağları var. 50 bin kişilik bir yapı. Direk örgütte olanlarla hasbel kader bulaşmış olanları titizlikle ayıracağız. Elimizdeki bilgiler sınırlı ama biz minimum hata ile normalleşme için çaba harcıyoruz. Asker, sivil bürokrasi, iş dünyasından olanları belirliyoruz. Açığa alınan 76 bin 597 kişi. Memuriyetten çıkartılan 4 bin 897 kişi. Bunların 3 binden fazlası asker, bir kısmı hakim, bir kısmı da sivil
memur. Hem açığa alınanlar hem de memuriyetten çıkartılanların toplamı 81 bin 494 kişi. Bunların kendi kurdukları iletişim ağları var, özel. Yani hiç kimsenin kullanmadığı bir iletişim altyapısı kurmuşlar. O iletişim altyapısında 50 binin üzerinde isim var. Bunların üzerine gidiliyor.

17-25 ARALIK MİLAT

17-25 Aralık bizim izin milattır. FETÖ'nün bunu yaptığı ayan beyan ortada. FETÖ soruşturmasında ölçümüz 17-25 Aralık'tan sonra örgütle ilişkinin sürdürülmesidir.

ORDUDA FETÖ ÖRGÜTLÜLÜĞÜ YÜZDE 60-80 ARASI

Askeri lise ve akademilerin yüzde 95'inin, orduda ise albay ve altı subayların yüzde 60-80 arasının örgütle ilişkisi olduğunu düşünüyoruz.

ASKERLİK SÜRESİ

Askerlik süresi yeniden düzenlenmeli. 

SURİYE'DE 6 AY İÇİNDE

Suriye konusunda önümüzdeki 6 ayda önemli gelişmeler yaşanırsa şaşırmayın.


http://www.hurriyet.com.tr/basbakan-yildirim-acikladi-abd-baskan-yardimcisi-biden-turkiyeye-geliyor-40192178