ANKARA

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 97'nci yıl dönümünde, aziz milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı canı gönülden kutlarım. Bu anlamlı yıldönümünün, içerisinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte, vatanımızın bölünmezliği ve milletimizin birliği istikametinde, herkes için uyarıcı ve gelecek adına ümit verici bir vesile teşkil etmesini niyaz ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Türkeş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlam temeller üzerinde kuruluşunun yolunu açan ve mukaddes vatanın düşman işgalinden kurtarılış sürecinin en önemli köşe taşlarından birini teşkil ettiğini belirtti.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıl dönümünde aziz milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı canı gönülden kutlarım." ifadelerini kullanan Başbakan Yardımcısı Türkeş, mesajında şunları kaydetti:

"Bu anlamlı yıl dönümünün, içerisinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte, vatanımızın bölünmezliği ve milletimizin birliği istikametinde, herkes için uyarıcı ve gelecek adına ümit verici bir vesile teşkil etmesini niyaz ederim. Bu vesileyle, şahsımın görev alanında bulunan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nun görev ve yetkilerini düzenleyen Anayasa'nın 134. Maddesinde zikredilen 'Atatürk'ün manevi himayelerinde' huzur dolu, müreffeh ve aydınlık bir gelecek yolunda aziz milletimizi saygıyla selamlarım."

Muhabir: Fatih Çakmak

Kaynak: AA