ADIYAMAN

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yaşanan depremler dolayısıyla zor günler geçiren depremzedeleri ziyaret etti, onların sorunları dinledi.

Kurtulmuş, Samsat Kaymakamlığı bahçesinde oluşturulan AFAD Mobil Koordinasyon Merkezini ziyaretinin ardından kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Hükümet olarak Samsat’ta yaşanan doğal afeti yakından takip ettiklerini belirten Kurtulmuş, Adıyaman milletvekilleri, valilik ve kaymakamlık ve belediye tarafından sorunlarla yakından ilgilenildiğini söyledi.

"Samsat’a özel bu konuyu Bakanlar Kurulunda da gündeme getireceğiz"

İlçede yaşanan felaketin can kaybı olmadan atlatıldığını, ilk andan itibaren de depremzedelerin yanında olduklarına işaret eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“İnşallah bundan sonra da sıkıntılarınızı gidereceğiz. Evleri ağır hasarlı olanlar var. İlk anda çadırlar dağıtıldı, önümüzdeki günlerde konteynırlar gelecek. Yer seçimi ve zemin etütleri yapılmasının ardından da yeni evlerin yapılması konusunda da adımlar atılacaktır. Samsat’a özel bu konuyu Bakanlar Kurulunda da gündeme getireceğiz. İnşallah kalıcı bir şekilde sorunlarınızı çözeceğiz. Ne gerekiyorsa yapılacak.”

Samsat esnafının, “Samsat afet bölgesi ilan edilsin. Ekonomik olarak zor bir süreç geçiriyoruz” sözlerine üzerine de Kurtulmuş, “Terör bölgelerinde vatandaşımız zarar görmesin diye, çiftçi borçlarını dahi öteliyoruz. Hükümet olarak varlık sebebimiz vatandaşımızın darda kalmamasıdır. Hiçbir şekilde endişelenmeyin. Bununla ilgili gereken adımlar atılacak.” dedi.

Acil çözülmesi gereken ihtiyaçlar konusunda ilgililere talimat verdi

Numan Kurtulmuş, evlerinin önlerinde oluşturdukları çadırlarda kalan vatandaşların sorunlarını dinleyen Kurtulmuş, acil çözülmesi gereken ihtiyaçlar konusunda da ilgililere talimat verdi.

Okul binalarının depremde zarar görmesi nedeniyle oluşturulan çadırlarda eğitim gören öğrencilerden motivasyonlarını yüksek tutmalarını istelen Kurtulmuş, en kısa sürede daha güzel ders çalışma ortamına kavuşacaklarını ifade etti.

Cami, türbe ve şehitliğin içinde bulunacağı proje hakkında da bilgi alan Kurtulmuş, inşaatı devam eden camide incelemede bulundu.


Muhabir: Ali Kemal Akan


Kaynak: AA