ADIYAMAN

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile geldiği kentte, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile Kahta Devlet Hastanesi'ne giderek, incelemelerde bulundu.

Sağlık çalışanlarıyla sohbet eden Kurtulmuş ve Akdağ, daha sonra acil serviste tedavi gören hastalara ziyarette bulunarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Akdağ ile konuşan yaşlı bir hasta ise burada kendilerine çok iyi bakıldığını, tek isteklerinin ülkenin huzur ve istikrarın sürmesi olduğunu kaydetti.

Beraberindekilerle ilçeden ayrılan Numan Kurtulmuş, yolda ilerledikleri sırada, ellerinde Türk bayraklarıyla kendilerini alkışlarla karşılayan Samsatlı depremzedelerle aracından inerek görüştü.

İlçede, 2 Mart’ta meydana gelen depremin ardından sıkıntılar yaşadıklarını anlatan vatandaşlarla sohbet eden Kurtulmuş, "Biz buraya gelmeden Başbakanımızla konuştuk. Meclis'te yasa değişikliği olacak ve evlerin yapımına başlanılacak. Biz de farkındayız biraz gecikti. Meseleyi biliyoruz, inşallah en kısa zamanda bunlar çözülecek. Biz bunları Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceğiz." dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da vatandaşların sorunlarının en kısa sürede çözüme kavuşacağını bildirdi.

Bu sırada "Dünyaya yardım ediyorsunuz, Allah sizden razı olsun, bizim sıkıntılarımızı da giderin, Allah devletimize zeval vermesin." diyen bir vatandaş, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a sarıldı.

Vatandaşlarla fotoğraf çektiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, görüşmenin ardından ilçeden ayrıldı.

Muhabir: Halil Fidan,İsmail Kaya



Kaynak: AA