MERSİN

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Erdemli Öğretmenevinde muhtarlarla meydana getirdiği toplantıda, Erdemli'nin peşi sıra Silifke ve Mut ilçelerinde de muhtarlarla ortak araya geleceklerini belirtti.

Seçimlerden önceki de muhtarlarla ortak araya geldiklerini ve sorunları dinlediklerini anımsatan Elvan, '1 Kasım seçimleri kararı ulusal istek bizim hükümet olmamıza müsaade verirse yapacaklarımızı sizlerle paylaştık. Sözümüzü de tuttuk. Zaten kılıç 1 Kasım seçimleri öncesinde de ondan sonra da verdiğimiz kâffesi lafları adına getirdik. Bu vaatlerimizin tamamını da 3 ay kabil çelimsiz ortak müddette adına getirdik.' ifadesini kullandı.

Asgari tutarı bin 300 teklik yapacaklarını söylediklerini ve bunu da yaptıklarını vurgulayan Elvan, şu şekilde konuştu:

'İşçi ve Bağkur emeklilerine arttırma bin 200 teklik dayanak noktası sağlayacağız dedik ve sağladık. Muhtarlarımızın maşını bin 300 liraya çıkaracağız dedik, çıkardık. Hane halkı geliri dikkate alınıyordu. Şimdi meclise irsal ettiğimiz ortak kanun tasarısıyla burada bölük halkını dikkate almayacağız. Esnafımıza müteveccih taahhütlerimiz vardı. Dedik ki 30 bin teklik kılıç faizsiz cesaret desteği vereceğiz. Şu anda esnafımıza 30 bin teklik ücretinde faizsiz cesaret desteği veriyoruz.'

Elvan, zor olduktan sonraları etkin vatandaşların yüzdelik 15 bulunan sigorta pirimi kesintisini yüzdelik 10'a düşürdüklerini ve peşi sıra 'Bunu bütün bütün kaldıracağız' dediklerine ayraç ederek, bu düzenlemeyi yaptıklarını ve kesintiyi ağız ağıza kaldırdıklarını bildirdi.

'Gençlerimizin umumi esenlik sigortası primlerini sileceğiz'

Gençlere müteveccih aşırı sayıda aranjman yaptıklarını da aktaran Elvan, şu şekilde bitmeme etti:

'Gençlerimizin sigorta pirim borçları vardı ve bunları ödeyemiyorlardı. 25 yaşına denli bulunan gençlerimizin umumi esenlik sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını siliyoruz. Bununla ilgilendiren kanun teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 çağ önceki Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin umumi esenlik sigortası primi borçlarını sileceğiz ki 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve bütün 3,6 bilyon müfret devletin alacağından, tahsilatından çekilmiş oluyoruz. Dolayısıyla ilkin gençlerimizin bu alandaki borçlarını siliyoruz.'

Muhabir: Mustafa Güngör

Kaynak: AA