Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan ziyaretinin geçmiş gününde umre yaptı.

Davutoğlu, geceleyin saatlerinde geldiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Konukevi'nde ihrama girerek, karayoluyla Mekke'ye geçti.

Davutoğlu, Mescid-i Haram'ın beraberinde toprak meydan Kraliyet Konukevi'nde müşterek müddet dinlendikten sonradan Kabe'ye geçti. Sabah namazını Kabe'de kılan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, henüz sonradan Kabe'de umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri ortada umre sa'yi gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve birtakım milletvekilleri de umre yaptı.

Umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasındaki umre sa'yi esnasında Türk ve ecnebi Müslümanların dip dikkat gösterdiği Başbakan Davutoğlu ve bakanlar, bu insanları el sallayarak selamladı.

Başbakan Davutoğlu, ahit Mekke'de temaslarını sürdürecek, ferda da beraberindekilerle Medine'ye geçerek, Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunmuş olduğu Mescid-i Nebevi'yi de görüşme edecek.

Kaynak: AA