LONDRA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da, TÜRKEN Vakfı heyetini kabul etti. Kabulde, Anadolu Ajansı (AA) ve TRT World'ün Genç Yetenek Geliştirme Projesi kapsamında eğitim gören öğrenciler de yer aldı.

Başbakan Davutoğlu, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere geldiği Londra'da temaslarına başladı.

Kent merkezinde yer alan Mandarin Otel'de, bir dizi kabuller gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, ilk olarak AA ve TRT World'ün Genç Yetenek Geliştirme Projesi kapsamında verilen destekle Londra'da eğitim alan öğrencilerin de yer aldığı TÜRKEN Vakfı heyeti ile bir araya geldi.

Kabulde, TÜRKEN Vakfı İngiltere Başkanı Hakan Camuz, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez ve TRT World Eğitim Koordinatörü Taner Doğan ile Genç Yetenek Geliştirme Projesi kapsamında eğitim gören 47 öğrenci hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleştirilen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

Başbakan Davutoğlu daha sonra, bünyesinde farklı etnik ve mezhebi gruplara bağlı mescit, okul ve dernek barındıran İngiltere Müslüman Konseyi heyetini kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.

Muhabir: Kurbani Geyik

Kaynak: AA