İSTANBUL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyinde yıldırı örgütü DAEŞ'in Peşmerge güçlerine attığı mermilerin ortak kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunmuş olduğu Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit bulunan Üsteğmen İsmail Cazgır'ın babasına, canlı yayında gerçekleştirdiği telefon görüşmesiyle taziyelerini iletti.

Davutoğlu, resmi görüşme gerçekleştireceği Ürdün'e hareketinden evvela Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gazetecilerin gündeme bağlı sorularını yanıtladığı sırada, konuşmasına açıklık verdi.

'Bir bugün izin ederseniz, kusursuz şehit üsteğmenimizin ailesi arıyormuş. Canlı yayında olacak ancak beklediğim ortak telefondu.' diyen Davutoğlu, şehit Üsteğmen Cazgır'ın babası Haluk Cazgır ile ortak müddet telefonda görüştü.

Davutoğlu, görüşmede, 'Haluk Bey, Allah sizlere dayanak armağan eylesin. Bu metin, bu ağırbaşlı tavrınız bizlere en iri destek. Şehidimizi Genelkurmay Başkanımız ile de konuştuk. Orada ihtimal yurt topraklarından ihtimal az buçuk ırak ancak yurdumuz düşüncesince şehit düştü. Kahraman ortak askerdi. Bizim hususi birliklerimizin arasındaydı. İnşallah İzmir'e geldiğimde sizi de görüşme edeceğim. Allah sizlere dayanak armağan eylesin. Annesine de hürmetlerimizi iletin. Her ayrışık imkanımızla emrinizdeyiz. Şehidimizin emanetisiniz, ne gerekiyorsa ihvan yapacaklar. Bir defa elan Allah yağmur eylesin diyorum. İnşallah önceki fırsatta görüşme edeceğim.' ifadelerini kullandı.

Görüşmesini sonlandıran Davutoğlu, gazetecilere dönüp şunları kaydetti:

'En çetin telefon görüşmeleri şehit aileleriyle. Ama şurası tabir edeyim, bari hoparlörü açmış ve size de dinletmiş olsaydım. Bu kederli çabucak bile ortak tane yalan baskı ağzından. 'Vatan sağlıklı olsun.' Böyle ortak milletin üstesinden gelemeyeceği göz boncuğu dava yoktur. Bir defa elan üsteğmenimize ve halis muhlis şehitlerimize Allah'tan yağmur diliyorum.'

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

Kaynak: AA