DAVOS

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak üzere geleceği Davos'ta, ekonomi çevreleri, devlet ve hükümet başkanları, bakanlar ve sivil toplum kesimleriyle görüşmeler yapacak.

Başbakan Davutoğlu, 100'den fazla ülkeden yaklaşık 55 devlet ve hükümet başkanı, 300 bakan ve 40'a yakın uluslararası kuruluş başkanının katılacağı 46. Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak için yarın İsviçre'ye gelecek.

Davutoğlu'nun toplantılarda, Hükümet Programı'nda da yer alan, Türkiye'de dördüncü sanayi devrimi alanında öngörülen atılımı Davos'ta hem akademisyenlerle hem de iş dünyası ve siyasi çevrelerle değerlendireceği öğrenildi.

Ortadoğu perspektifinde Türkiye'nin küresel rolü ve Türk dış politikasını, 21 Ocak Perşembe günü zirveye katılanlara hitabında aktaracak olan Davutoğlu'nun, aynı toplantıda katılımcılara Türkiye'nin özellikle çevresindeki gelişmeler ve bölgeyle ilgili kanaatlerini paylaşacağı belirtildi.

Başbakan Davutoğlu'nun, İstanbul'da 23-24 Mayıs'ta yapılacak 'Dünya İnsani Zirvesi'nin hedefleri ve gündemi konusunda da uluslararası toplumu bilgilendireceği kaydedildi.

Muhabir: İlhan Toprak

Kaynak: AA