MALATYA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yıldırı örgütü PKK mensuplarınca bomba gebe araç ile planlı saldırıda hayatını yitiren Esra Başaran'ın ana ve babasıyla telefonda görüştü.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başaran'ın Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki ağababa evini görüşme ederek, anne, babası ve kardeşlerine taziyelerini iletti, herhangi bir devir yanlarında olacaklarını söyledi.

Taziye ziyaretinde Bakan Tüfenkci'ye Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü umut Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da haremlik etti.

'Ne gerekiyorsa yapılacak'

Başbakan Davutoğlu ana Köse'ye, 'Allah sizlere dayanak inayet eylesin' dedi. Davutoğlu, annenin metin davrandığının haberlerini aldıklarını belirterek, 'Şehidimizin benzeri düşüncesince sizler düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa hepsine muktezi emirler verildi, ne gerekiyorsa yapılacak' diyerek konuştu.

Başbakan Davutoğlu, ağababa Gazi Köse'ye de sabırlar dileyerek, 'Şehidimizle Allah cennette kavuştursun. Siz bundan böyle bizim de ailemizsiniz. İlk fırsatta görüşeceğiz inşallah' ifadelerini kullandı.

Eşi Sare Davutoğlu da ağababa Köse'ye dayanak dileyerek, 'Evlat acısı baş döndürücü zor. Rabbim gönlünüze ilk gencelme versin, sabrınızı artırsın. Şehidimizin şefaatine sizi de bizi de engelleme eylesin' dedi. Davutoğlu anneyle görüşmesinde 'Allah sabırlar versin. Şehidimizi cennette kavuştursun, gönlünüze ilk gencelme versin. İnşallah en endamsız sürede beniz yüze de görüşeceğiz. Allah sabırlar versin' diyerek konuştu.

Anne Sümbül ve ağababa Gazi Köse de başsağlığı ve dayanak dileklerinde mevcut Davutoğlu'na teşekkürname etti.

Muhabir: Volkan Kaşik

Kaynak: AA