Muhalifler zayıf

İstanbul Barosu Yönetimine muhalefet etmeye çalışanlar örgütlülük, basın yayın ve iletişim açısından zayıflar. Muhalif bir site olan gençbaro yönetimin  5 Nisan Avukatlar Günü düzenlediği basın açıklamasını eleştiriyor.  Eleştiride gerçek payı var. Genç  Baro haberinde şöyle diyor:

“Yönetim 5 Nisan günü  Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak basın toplantısı için 3 kez SMS gönderdi (3 sms gönderildi mi? Emin değiliz). Buna rağmen basın toplantısına 200 avukat katıldı, baro kan kaybediyor.”

Haberde gerçek payı var ancak acemice verilmiş bir haber. Bir kere haber estetikten yoksun, dilbilgisi kurallarını iskalamış ve kötü yazılmış bir haber.  Habercilikte ve yazım kurallarında büyük harf kullanmak istisnadır. Genç Baro haberin tamamını büyük harf verirken haber başlığını  ve resim altı küçük harf, garip bir haber verme biçimi..

Yönetime muhalefet etmeye çalışanların diğer bir önemli hatası toplantılarını gizli yapmaları. Bunun 2 nedeni olabilir..Birisi çok az kişi ile toplanıyorlardır ve bunun bilinmesini istemiyorlar, diğeri gizliliğe önem veriyorlar. Bu konuyu Av. Kadir Malkoç’a sorduk,  Malkoç  istihazalı bir gülümseme ile “ adaletbiz’in katıldığı toplantılar bizim için iyi olmuyor.” dedi.

Av. Kadir Malkoç’un bu düşüncesini biraz modası geçmiş bulduk.. Çağımız açıklık çağıdır, günümüzde hem gizlilik mümkün değildir, hem de  gereksizdir.

Elbette yönetim muhaliflerinin zayıf olması hayra alamet değildir, boşluk çok zararlı bir şekilde doldurulabilir.

Genç  Baro’nun haberi:

Baro kan kaybediyor,fiyasko Avukatlar günü protestosunda 200 avukat

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ İSTANBUL ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ANA GİRİŞ KAPISI ÖNÜ SAAT;12,30 DURUŞMALAR BİTMİŞ HERKES ÇIKIYOR, ADLİYENİN İÇİNDE 2 BİNE YAKIN AVUKAT VAR, SADECE TERASTA YEMEKHANE DE 500 E YAKIN AVUKAT VAR.BAKIRKÖY’DEN SERVİSLERLE GELEN AVUKATLARLA BERABER, BARODAKİ TÜM GRUPLARDAN KATILANLAR SADECE 200 AVUKAT BARONUN PROTESTOSUNDA 30 BİN AVUKATIN CEP TELEFONLARINA ÜÇ KERE SMS LERLE YAPILAN ÇAĞRILAR CEVAPSIZ KALIYOR. İSTANBUL BAROSU BAŞKANI ÜMİT KOCASAKAL VE YÖNETİMİN ÇAĞRILARINA AVUKATLAR İLTİFAT GÖSTERMİYOR. AVUKATLAR GÜNÜ BASİT BİR BASIN AÇIKLAMASI PROTESTOSU İLE 10 DAKİKADA BİTİYOR. AVUKATLAR AKŞAMA HANGİ ETKİNLİK VAR KOKTEYL NEREDE DİYE SORUYORLAR ANCAK BARODAN SES YOK HİÇ BİR ETKİNLİK YOK.
AVUKATLARIN BARO’YA YABANCILAŞMASI ARTIYOR. BARONUN KAN KAYBI ARTIYOR.
DİLERİZ KOCASAKAL VE BAŞARISIZ EKİBİ AVUKATLARIN NEDEN ADLİYENİN ÖNÜNE 10 DAKİKA İÇİN BİLE GELMEDİĞİNİ UZUN UZUN DÜŞÜNÜRLER


başarısızlığın tescilli fotoğrafı, 30 bin avukattan adliye içindeki 2 bin avukat bile adliyenin ön kapısına çıkmıyor. Bakırköyden gelen ve baroya muhalif avukatlarla beraber toplam 200 avukat, herşeyi anlatıyor

Not: Gördüğünüz gibi haberde nokta, virgül hak götüre..estetik öyle...