Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve bir grup avukat salonu terk etti.

Çıkışta konuşma yapan TBB Başkanı Meti Feyzioğlu;

"Bize göre bir tek mahkumiyet vardır. Özel yetkili mahkeme bu hükmüyle kendini milletin vicdanında mahkum etmiştir. Bunun dışında bir mahkumiyeti biz duymadık, dinlemedik ve yapılanları daha fazla görmemek ve reddettiğimizi topluca bildirmek üzere bütün avukatlarda biraz önce dışarı çıktık" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu "Özel yetkili mahkeme bu hükmüyle kendini millet vicdanında mahkum etmiştir."

"BU ADİL BİR YARGILAMA DEĞİLDİR"


Kocasakal, "Bugün burada adil yargılanma yapılmadı. Ben bu hükmün Türk milleti adına verildiğini kabul etmiyorum. Saat 9 duruşmasına heyet lütfedip 3,5 saat sonra gelmiştir. Bu hüküm çoktan verilmiş bir hükümdür. Müzakere, değerlendirme benim için bir şey ifade etmiyor. Bu yargılama tarihe kara leke olarak  geçmiştir.

Bugün mahkeme kendisiyle ilgili bir karar verdi. Herşeyden kaçabilirsiniz, ama kendi vicdanınızdan ve cocuklarınızdan kaçamayacaksınız" dedi.

Ümit Kocasakal, bugün silivride dünyanın en büyük hukuksuzluklarından birine tanıklık edildiğini söylerken, verilen bu kararı gelecek kuşaklar değerlendireceklerdir ve ben "Kahramanca görev yapan meslektaşalrımızla gurur duyuyorum" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu "Özel yetkili mahkeme bu hükmüyle kendini millet vicdanında mahkum etmiştir."
adaletbiz/ Yeşim TURAN