Emekli Hakim, İstanbul Barosu Avukatlarından Av.Ömer Yasa, Cihan Haber Ajansının "Baro Başkanı Mahkeme Bastı" başlıklı haberi üzerine sitemize açıklamalar yaptı. "Baro Başkanları Mahkeme Basmaz" diyen Av.Ömer Yasa'nın açıklaması şöyledir;

Baro Başkanının yaptığı iş 1136 sayılı avukatlık kanununun verdiği bir görevi yerine getirmektir. Buna "mahkeme bastı" diye yorum yapmak hukuka uymayan bir sokak ağzıdır, çirkindir.

Baro Başkanını tanımam, ama bu çirkin uygulamayı yürüten kafa yapısındaki yargıçların çoğunu iyi bilirim. Nitekim benzer uygulamalarla, ayağa kalmadığım ve yasal gerekçesini anımsattığım halde beni dışarı atmak için polis çağıran biri kadın, diğeri erkek değişik yerlerdeki 2 yargıç hakkındaki şikayetim üzerine Adalet Bakanlığının başlattığı soruşturma henüz sonuçlanmadı.

Madem ki duruşma düzenini bozduğum için beni dışarı çıkartma kararı veriyorsunuz o zaman hakkımda Bakanlığa suç duyurusu yapmazsanız ben sizi şikayet edeceğim demiştim. Onlar şikayette bulunmadılar, çünkü ellerine verdiğim Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün bir yazısında buna benzer olaylarda benim gibi davrananların değil; yargıçların hatalı olduğunu yasa maddeleriyle ortaya koymuştur.

Sırf kaprisini tatmin için avukat veya dava taraflarını gereksiz yere ayağa kaldırıp işkence yapan yargıçlarla mı adalet dağıtacağız?

Gereksiz yere ayağa kalkanları oturtan yargıçlar o kafadakilere göre suç mu işlemiş oluyor?

Gereken cezalar verilmezse bu işin vidası iyice gevşeyecek ve bir takım duruşma salonlarından adil karar değil sürekli hır çıkacaktır.



Adaletbiz

Cihan Haber Ajansı'nın verdiği haberi okumak için TIKLAYINIZ.