Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Anayasa Mahkemesi'nin “15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına” dair hükmü iptal etmesine isyan etti.

BAROTÜRK Özel Haber

Tepkisini sosyal medya hesabından paylaşan Av. Zafer Kazan, "yargının utanç çağını yaşıyoruz, vicdanlar mühürlü aklın kapıları sürgülü" dedi.

"Anayasa mahkemesi 15 yaşındaki bir çocukta "rızası var mı bakın" diyor. 8 yıl ceza çok diyor, daha az ceza verilmeli diyor. "Tecavüzcüsüyle evlenir belki" diyor, "bunu araştıracak bir yasa yapılmalı" diyor. Anayasa mahkemesi 15 yaşındaki bir çocukta 'rıza' arıyor" cümleleriyle Anayasa Mahkemesi kararına tepki gösteren Av. Kazan, karara imza atan üyelere şu cümlelerle seslendi;

KENDİ KIZINIZIN GÖZLERİNE BAKTINIZ MI?

"Bu karara imza atan talihsizlere sormak istiyorum; siz hiç 14 yaşındaki 15 yaşındaki bir kız çocuğunun gözlerine baktınız mı, kendi kızınızın gözlerine baktınız mı?. O gözlerde hangi rızayı gördünüz? Yazıklar olsun size."

ÇOCUĞU İSTİSMARIN CEZASI EŞYA ÇALMAKTAN DAHA AZ OLACAK!

Av. Kazan tepkisini şu cümlelerle sürdürdü;

"Artık 15 yaşındaki bir çocuğu istismar etmenin tecavüz etmenin cezası kilidi kırarak bir yerden eşya çalmaktan daha az olacak- olabilecek. Elbette çocuğun 'rızası' varsa. 15 yaşında yasal olarak büfeden bir sigara bile alamayacak çocuk cinsel ilişkiye rıza gösterecek öyle mi!?

Bu karara imza atan yargıçlar; hayatınızda kara bir leke olarak kalacak bu karar. Her geçen gün artan iğrenç istismar vakalarına rağmen tecavüzcüye verilen cezayı çok buldunuz ve o masumları sahipsiz bıraktınız ya. Dileriz vicdanınız hiç rahat bırakmasın sizi..."

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, son cümlesinde anne ve babalara seslendi;

"Ey anne babalar; çocuklarınızı artık her zamankinden çok kollayın ve onlara dikkat edin, gerçekten çok üzgünüz..."

BAROTÜRK