Mardin'in Nusaybin ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ve manşet ekipleri, bölgeden teröristleri paklamak ve huzuru baştan kuruluş buyurmak düşüncesince operasyonları sürdürüyor.

Bölgedeki asayiş kaynaklarından tahsil edilen bilgiye göre, yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih esbak planlı operasyonlarda bulunan, teröristlerce oluşturulan çukur, kurulan barikat, yapı duvarlarındaki boğaz ve yapıların altındaki tüneller, foto karelerine yansıdı.

Şırnak'ta bulunduğu üzere Nusaybin sokaklarının nice durumunda de anahtar taşlarından oluşturulan barikatlar belirleme edilirken, bunlar asayiş güçlerince kaldırılarak, sokaklar temizlendi.

Ayrıca teröristlerce hazırlanmakta olan nice değişik tipte el inşası patlayıcının, barikat ve yapı içlerine dip kendisine yerleştirildiği belirlendi. Evlerin içerisine açık tünel girişleri ve bunların yanı sıra amonyum nitrat çuvallarıyla güçlendirilen el inşası patlayıcı tuzaklarının imha edilmesiyle kimi binaların çöktüğü belirleme edildi.

Terör örgütünün alanda canlı vatandaşların kişisel araçlarını da barikat ve ya bariyer kurmak düşüncesince gasbettiği belirlendi.

Kaynak: AA